Îngrășământ natural pentru orhidee – stimulează creșterea, dezvoltarea rădăcinilor și înflorirea abundentă!

Există destul de multe îngrășăminte naturale pentru orhidee, care îi stimulează creșterea, dezvoltarea și, drept urmare, înflorirea abundentă. Unul dintre aceste îngrășăminte eficiente este apa de ghimbir. Orhideele adora „dușul” cu această apă!

Prepararea apei cu ghimbir pentru orhidee este foarte simplă. Luați o bucățică de rădăcină de ghimbir (aproximativ 50-70 g). Tăiați-o în bucățele și pisați-o în mojar, ca să-și elibereze sucul.

Transferați compoziția rezultată pe o bucată de tifon și stoarceți foarte bine sucul de ghimbir din ea. Veți obține aproximativ o lingură de suc. Această cantitate este suficientă.

Turnați sucul natural de ghimbir, pe care l-ați obținut, într-un litru de apă curată și stătută (la temperatura camerei). Amestecați. 

Stropiți rădăcinile și frunzele orhideei cu apa de ghimbir. Însă nu permiteți pătrunderea umezelii la nivelul mugurilor (în adânciturile formate la baza frunzelor). Îndepărtați apa ajunsă acolo cu ajutorul discurilor de vată.

Ghimbirul este un remediu natural, cu proprietăți nutritive și antiseptice, potrivit atât pentru oameni, cât și pentru plante. El este foarte bogat în vitamine și microelemente, care stimulează dezvoltarea rădăcinilor și creșterea masei vegetative. Fertilizarea cu apă de ghimbir poate fi realizată o dată pe săptămână (pentru stimularea creșterii radiculare active) sau o dată pe lună (pentru susținerea sănătății plantei). Pe lângă stimularea dezvoltării radiculare, ghimbirul previne apariția afecțiunilor fungice, mucegaiului și putregaiului. De asemenea, apa de ghimbir ajută orhideele să asimileze mai bine substanțele nutritive din aer, să crească mai puternice și mai sănătoase.

Spor la grădinărit!

New