Îngrășământul natural, potrivit pentru plante în luna februarie. Casa voastră se va transforma într-o grădină înflorită!

Plantele de cameră au nevoie de nutrienți pe parcursul întregului an. Există un îngrășământ natural, care se aplică în februarie. Este bogat în nutrienți, vitamine, minerale și, cel mai important, în fitohormoni, care determină creșterea și dezvoltarea masei vegetative, dezvoltarea rădăcinilor, întărirea imunității plantelor și stimularea înfloririi, care devine mai abundentă și durează mai mult. Este vorba despre colții de cartofi (lăstarii de pe cartofii încolțiți). Acest îngrășământ minunat este potrivit pentru mușcate, violete și alte plante de cameră, îndeosebi pentru cele slăbite.

AVEȚI NEVOIE DE:

-100 g de colți de cartofi;

-o lingură de bicarbonat de sodiu + 1 litru de apă rece;

-1 litru de apă rece.

MOD DE LUCRU:

1.Spălați colții de cartofi sub jetul de apă, după care înmuiați-i în soluția pregătită dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu și un litru de apă rece pentru 30 minute, ca să-i decontaminați. Apoi spălați-i iarăși sub jetul de apă rece.

2.Tocați cât mai mărunt colții de cartofi.

3.Puneți-i într-un borcan cu volumul de minim un litru. Turnați un litru de apă rece peste ei.

4.Lăsați-i să se macereze pe parcursul a 24 ore. Apoi strecurați soluția obținută.

5.Fertilizați plantele cu ea: fie foliar (prin pulverizare pe frunze), fie radicular (prin turnare pe substratul umed). Plantele slăbite pot fi fertilizate o dată la 7-10 zile.

Spor la treabă!

New