Îngrășământul pentru plante, care poate fi găsit în orice farmacie!

Unele dintre preparatele găsite în farmacii reprezintă îngrășăminte excelente pentru plantele de cameră. Să luăm apa oxigenată (peroxid de hidrogen) ca exemplu. Aceasta are proprietăți antifungice și îmbogățește solul cu oxigen, contribuind astfel la asimilarea mai ușoară a nutrienților, ceea ce conduce la creșterea și dezvoltarea rădăcinilor și frunzelor. De asemenea, plantele fertilizate cu apă oxigenată înfloresc abundent și frumos.

AVEȚI NEVOIE DE:

-apă oxigenată 3%;

-apă stătută.

MOD DE LUCRU:

1.Puteți să folosiți soluția de apă oxigenată la fiecare udare a substratului. Ca să o pregătiți, dizolvați 20 picături de peroxid de hidrogen 3% într-un litru de apă stătută. Turnați soluția obținută pe substratul umed.

2.Mai există varianta folosirii soluției mai concentrate, care se aplică radicular (pe substratul umed) sau foliar (pe frunze, prin pulverizare) o dată la 10 zile. Se prepară dintr-o lingură de apă oxigenată 3% și un litru de apă stătută.

3.Fertilizați plantele dumneavoastră cu apă oxigenată, ca să preveniți îmbolnăvirea lor și să vă bucurați de aspectul lor frumos!

Spor la grădinărit!

New