Îngrășăminte pentru dezvoltarea mușcatelor. Tulpinile golașe se transformă într-o tufă pufoasă!

Dacă s-a întâmplat ca mușcatele să înceapă să se usuce, încercați să le salvați. Îndepărtați toate frunzele afectate de pe ele și tăiați-le tulpinile, având grijă să lăsați muguri latenți pe fiecare dintre ele. Aceștia se vor activa și vor da naștere frunzelor noi.

După ce frunzele noi încep să se dezvolte, este important să fertilizați plantele aflate în dezvoltare, ca să le ajutați să crească frumos și sănătos. Unul dintre elemente-cheie pentru dezvoltarea masei vegetative este azotul. De aceea, trebuie să folosiți neapărat un îngrășământ bogat în azot, cum ar fi azotul lichid, pe care puteți să-l găsiți în farmacii.

AVEȚI NEVOIE DE:

-o linguriță de azot lichid 10% la un litru de apă;

-200 g de acid succinic (2 comprimate) la un litru de apă.

MOD DE LUCRU:

1.Ca să pregătiți soluția azotată, dizolvați o linguriță de azot lichid 10% într-un litru de apă stătută. Apoi fertilizați plantele cu ea, turnând-o pe solul umed: proporția este de 100 ml de soluție azotată la un ghiveci de 1 litru.

2.De asemenea, puteți să fertilizați foliar mușcatele cu soluție de acid succinic. Acesta contribuie la creșterea plantelor, fortificarea și protejarea lor de factorii nocivi. Ca să pregătiți soluția, pisați 2 comprimate de acid succinic și dizolvați-le într-un litru de apă stătută. Apoi aplicați-o pe frunzele plantelor prin pulverizare. Această fertilizare poate fi aplicată concomitent cu precedenta.

Spor la grădinărit!

New