Înrădăcinarea plantelor fără utilizarea hormonilor de înrădăcinare!

5 metode cum puteți obține preparate naturale de stimularea a fitohormonilor pentru înrădăcinarea oricărui tip de plante.

1.Apă de salcie

Tăiați lăstari proaspeți, îi puneți în apă și, peste aproximativ 7 zile, veți observa apariția noilor rădăcini. Folosiți apa bogată în fermenții și fitohormonii necesari, precum și în acid salicilic, care distruge bacteriile și scade posibilitatea apariției ciupercii.

E nevoie doar să strecurați apa cu ajutorul unui tifon sau a unei site și să puneți în vas butașii. Peste 24 de ore, îi transferați într-un vas cu permanganat de potasiu și procesul de formarea a rădăcinilor va continua.

2.Apă de salcie – metoda rapidă

Luați crengile verzi și sănătoase de salvie și le tăiați bucăți de 5-6 cm lungime într-un vas. Trebuie să aveți 200-300 gr de crengi de salvie. Turnați 500 ml de apă clocotită și lăsați la infuzat timp de 3-4 ore.

După ce infuzia se răcește, înmuiați butașii pentru 24 de ore, apoi transferați-i într-un vas cu apă curată.

3.Aloe

Aloe, de asemenea, conține toți fermenții și fitohormonii necesari pentru accelerarea procesului de formare a rădăcinilor.

Luați 2 frunze de aloe (de preferat inferioare, pentru că sunt mai mature), le rupeți bucăți și le mărunțiți cu ajutorul blenderului. Obțineți 2 linguri de piure, pe care le amestecați cu 1l de apă la temperatura camerei.

Puneți butașii în soluția obținută, astfel încât lihichidul să acopere 2/3 din ei, și îi lăsați pentru 24 de ore. Apoi, transferați butașii într-un vas cu permanganat de potasiu și îi lăsați pe pervaz.

4.Drojdie

Amestecați ½ lingură de drojdie cu ½ lingură de zahăr și 1l de apă. La fel, puneți butașii în lichid pentru 24 de ore, după care îi transferați într-un vas cu apă curată.

5.Miere

Adăugați ½ lingură de miere într-un vas cu 1l de apă la temperatura camerei. Amestecați, până se topește, și lăsați butașii în soluție pentru 24 de ore. După care, îi puneți într-un vas cu permanganat de potasiu.

Toate acests 5 metode sunt naturale și eficiente în accelerarea procesului de formare a rădăcinilor.

Spor la grădinărit!

New