Lipii cu cașcaval și mărar pentru mic dejun!

Un mic dejun sau gustare rapidă și foarte gustoasă. Nu e nevoie să porniți cuptorul și nici să pierdeți mult timp pentru prepararea aluatului. Crusta crocantă, cașcavalul topit și verdeața formează o combinație irezistibilă pentru un început perfect de zi!

INGREDIENTE:

-200 gr de smântână fermentată 15%;

-2 ouă;

-1/2 legătură de mărar sau pătrunjel;

-2-3 linguri de făină;

-150 gr de cașcaval;

-1/4 linguriță de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Mărunțiți mărarul sau eventual pătrunjelul și treceți cașcavalul prin răzătoarea mică, pentru o textură mai fină a lipiilor.

2.Bateți ouăle cu sare și smântână, folosind telul, până la omogenizare.

3.Încorporați făina și mai amestecați o dată cu telul, astfel încât aluatul să fie fără cocoloașe, neted și destul de lichid.

4.Adăugați cașcavalul și mărarul. Amestecați și aluatul e gata.

5.Turnați aluatul în tigaia încinsă, îl repartizați uniform pe toată suprafața și prăjiți lipia la foc mediu timp de 5 minute. După ce se rumenește, o întoarceți cu grijă pe cealată parte și o prăjiți timp de încă 4-5 minute.

6.De îndată ce ați întors lipia, o ungeți cu unt. Astfel nu va fi uscată.

Serviți lipiile fierbinți, cât cașcavalul se întinde, iar aroma de verdeață vă va intinsifica apetitul. Se prepară repede și se mănâncă rapid, deci puteți pregăti deodată 2 porții, în special dacă aveți o familie mare și pofticioasă. Experimentați cu diferite feluri de cașcaval și verdeață.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New