Macrou conservat în ulei!

Macroul conservat în ulei poate fi preparat în condiții casnice, fără autoclavă! El ne scoate de multe ori din încurcătură: îl adăugăm în supe, salate sau îl savurăm pur și simplu cu pâine. Vă recomandăm să-l pregătiți și să-l gustați!

INGREDIENTE:

-macrou (noi am folosit 5.5 kg de pește pentru 8 conserve).

Pentru fiecare borcan de 500 ml:

-4-6 boabe de piper negru;

-2-3 boabe de ienibahar;

-o linguriță de sare neiodată;

-0-2 linguri de apă;

-2 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui.

Dacă doriți, puteți să adăugați câte o foaie de dafin în fiecare borcan.

MOD DE PREPARARE:

1.Lăsați peștii să se decongeleze (ei se curăță mai ușor, când sunt încă parțial înghețați).

2.Curățați-i de măruntaie și pelicula neagră din interiorul lor. Îndepărtați-le capetele, cozile și aripioarele. Spălați-i foarte bine.

3.Tăiați peștii în bucățele transversale, cu grosimea de circa 1.5 cm.

4.Spălați foarte bine borcanele, folosind bicarbonat de sodiu. Dacă doriți, puteți să le sterilizați. Lăsați-le să se usuce.

5.Adăugați boabele de piper negru, boabele de ienibahar și câte ½ linguriță de sare în fiecare borcan.

6.Așezați compact bucățile de pește în borcanele pregătite.

7.Adăugați câte ½ linguriță de sare și 2 linguri de apă rece în fiecare borcan (dacă ați umplut complet borcanele și nu mai are loc apa, puteți să nu o adăugați).

8.Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui în borcane.

9.Acoperiți borcanele cu capace sterilizate, închizându-le ermetic.

10.Puneți-le într-o cratiță înaltă, tapetându-i în prealabil fundul cu o cârpă curată. Acoperiți-le complet cu apă rece.

11.Fierbeți conservele timp de 6-6.5 ore din momentul clocotirii, pe focul minim. Când apa începe să se evapore, completați-o cu apă clocotită.

În timpul fierberii s-ar putea să observați stropi de ulei pe suprafața apei din cratiță. Nu vă speriați: capacele se etanșează mai bine, eliberând presiunea excesivă de sub ele. Dacă există mult lichid în borcane (de exemplu, peștele este foarte suculent), o parte mică din el iese odată cu presiunea, dar fără să permită pătrunderea apei din cratiță.

12.Opriți focul și lăsați conservele să se răcească în apă.

13.Apoi scoateți-le din apă și ștergeți-le cu un prosop curat. Verificați capacele: ele nu trebuie să fie bombate. Când deschideți o conservă, trebuie să se audă o pocnitură, ca în cazul conservelor din comerț.

14.Păstrați conservele la rece: în frigider sau pe balcon în timpul iernii.

15.Când veți servi macroul conservat în acest fel, veți observa că bucățelele își mențin forma, dar oasele din interiorul lor sunt moi și sfărâmicioase.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New