Margine tricotată pentru bluze și cardigane!

O margine tricotată îngrijită, care poate fi folosită la confecționarea bluzelor, cardiganelor, păturilor și altor articole!

Indicatorii *-* cuprind pașii, care trebuie repetați de la începutul și până la sfârșitul marginilor.

AVEȚI NEVOIE DE:

-fir de tricotat;

-andrele.

MOD DE LUCRU:

1.Montați ochiurile pe andrele. Pentru margine: un multiplu de 3 + 1 ochi pentru simetrie + 2 ochiuri marginale. 

2.Noi am tricotat o porțiune de margine orizontală, după care am delimitat ochiurile centrale, pentru a lucra 2 margini verticale pe lateralul lor. Noi am folosit 30 ochiuri pentru exemplu, iar fiecare margine verticală constă din 11 ochiuri: 9 ochiuri + 1 ochi pentru simetrie + 1 ochi marginal.

3.Rândul 1: 1 ochi ridicat (pur și simplu se trece pe cealaltă andrea, fără să fie lucrat), *1 ochi pe față, încrucișare 1 x 1 cu înclinare spre dreapta și firul aflat în spatele lucrului și lucrarea ochiurilor încrucișate pe față (lucrați al doilea ochi de pe andreaua stângă pe față pe dreapta și, fără să scoateți vreun ochi de pe andrea, lucrați și primul ochi de pe andreaua stângă pe față pe dreapta, după care scoateți ochiurile de pe andreaua stângă)*, 1 ochi pe față, modelul de bază, *1 ochi pe față, încrucișare 1 x 1 cu înclinare spre dreapta și firul aflat în spatele lucrului și lucrarea ochiurilor încrucișate pe față*, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos.

4.Rândul 2: 1 ochi ridicat, 1 ochi pe față, *2 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față*, modelul de bază, 1 ochi pe față, *2 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față*, 1 ochi pe dos.

5.Repetați rândurile 1 și 2.

Spor la treabă!

New