Metoda ideală de cultivare a cepei verzi în apartament: multă verdeață în doar 10 zile, fără mult spațiu ocupat!

Astăzi vrem să vă arătăm o super metodă de cultivare a cepei verzi pe pervaz, care permite obținerea multor cozi delicioase de ceapă și necesită foarte puțin timp și spațiu!

AVEȚI NEVOIE DE:

-arpagic;

-sticle de plastic cu volumul de 2 litri;

-substrat din fibre de cocos, rumeguș sau substrat universal;

-apă.

MOD DE LUCRU:

1.Ca să cultivați ceapa verde, folosiți arpagic în locul bulbilor mari de ceapă. Acesta ocupă mai puțin loc și dă mai multe cozi verzi.

2.Tăiați sticla de plastic în jumătate, ca să obțineți un fel de ghiveci adânc. Arpagicul are nevoie de mai mult substrat decât ceapa adultă, deoarece dezvoltă un sistem radicular mai bogat. Dacă acesta va atinge repede fundul ghiveciului, creșterea părților vegetative se va opri (noi am realizat acest lucru după ce am obținut prima recoltă).

Nu aruncați partea superioară a sticlei, ca să acoperiți ghiveciul cu ea după plantarea arpagicului, obținând astfel o mini seră.

3.Umpleți ¾ din volumul ghiveciului cu substrat umed. Apoi plantați cepșoarele în el, adâncindu-le până la aproximativ 1 cm. Iar înainte de aceasta tăiați-le codițele, descoperind puțin pulpa lor.

4.Acoperiți ghiveciul cu capacul (partea superioară a sticlei) și puneți-l într-un loc cald, care nu trebuie să fie neapărat luminos.

5.Ceapa verde începe să crească chiar din următoarea zi de la plantare! Nu uitați să-i umeziți periodic substratul, dar fără să exagerați!

Spor la grădinărit!

New