Metode simple pentru combaterea musculițelor din ghivecele cu plante!

Probabil fiecare dintre noi s-a ciocnit măcar o dată de problema musculițelor negre, apărute în jurul plantelor de cameră. Care sunt cauzele apariției lor? Substratul contaminat, substratul udat în exces sunt cele mai frecvente dintre ele. Aveți grijă de plantele dumneavoastră!

PRIMA METODĂ

Lăsați substratul din ghiveci să se usuce bine, adică nu-l udați aproximativ o săptămână. Bineînțeles, orientați-vă după gradul lui de umiditate.

A DOUA METODĂ

Este eficientă, dacă musculițele abia au început să apară. Dați 200 g de săpun de rufe prin răzătoarea mică, după care dizolvați-l într-un litru de apă caldă. Pulverizați soluția obținută, care s-a răcit până la temperatura camerei, pe frunze și tulpini. De asemenea, turnați o cantitate mică din ea pe sol.

A TREIA METODĂ

Dizolvați o lingură de amoniac lichid într-un litru de apă. Udați substratul din ghivece cu soluția obținută.

A PATRA METODĂ

Este preferata noastră! Puneți o linguriță cu vârf de miere într-un bol. Adăugați aproximativ ½ pahar de apă rece, o lingură de oțet de mere și 2-3 picături de soluție de spălat vasele sau săpun lichid. Amestecați foarte bine. Puneți bolul cu soluția obținută în apropierea ghivecelor. Veți observa că musculițele vor fi atrase de amestecul dulce și vor rămâne în el.

Spor la grădinărit!

New