Minciunele spiralate (dulci sau sărate)!

Dacă vă plac gustările crocante, atunci trebuie să încercați acest tip de minciunele, care pot fi servite atât cu băuturile dulci, cât și cu bere. „Codițele” sărate (puteți să le îndulciți) sunt crocante și delicioase. Se păstrează îndelung, fără să-și piardă forma și textura. Seamănă puțin cu covrigii uscați, doar că sunt prăjite. Puteți să adăugați orice condimente în aluat: ele determină gustul principal și aroma minciunelelor. Cu cât le veți prăji mai mult, cu atât vor fi mai crocante și mai fragile. Pregătiți-le cu plăcere! Vom fi bucuroși, dacă vă vor fi pe plac!

INGREDIENTE (PENTRU 16 BUCĂȚI):

-300 g de făină;

-o linguriță rasă de sare (sau mai puțin, mai ales dacă planificați să adăugați zahăr);

-50 ml de ulei (fără miros) + pentru prăjit;

-condimente — după gust;

-un ou;

-100 ml de apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Cerneți făina într-un bol adânc. Adăugați sarea și condimentele dumneavoastră preferate (noi am folosit ½ linguriță de usturoi granulat și ¼ linguriță de piper negru măcinat). Amestecați.

2.Adăugați uleiul și amestecați cu mâinile până veți obține un aluat nisipos.

3.Adăugați oul și amestecați până îl veți încorpora complet.

4.Adăugați apa și frământați un aluat moale și omogen (cantitatea apei poate varia în funcție de calitatea făinii).

5.Acoperiți aluatul cu un capac sau cu folie alimentară. Lăsați-l să se odihnească pe parcursul a 20 minute, ca să devină mai maleabil.

6.Frământați puțin aluatul, după care tăiați-l în 8 bucățele egale.

7.Întindeți cu mâinile fiecare bucățică de aluat sub formă de turtiță dreptunghiulară, după care rulați-o sub formă de rulou. Alungiți puțin ruloul prin rulare pe suprafața de lucru.

8.Tăiați toate rulourile obținute în jumătăți.

9.Întindeți fiecare jumătate de rulou sub formă de baton destul de subțire, orientându-i capetele în direcții opuse. Apoi ridicați-i și uniți-i capetele. Astfel ruloul va adopta forma de spirală.

10.Alungiți spirala obținută, orientându-i capetele în direcții opuse, după care ridicați-i și uniți-i bine capetele. Astfel ea se va spirala încă o dată.

11.Procedând similar, modelați toate minciunelele. Acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie, ca să nu se usuce suprafața lor.

12.Încălziți o cantitate destul de mare de ulei într-o cratiță. Puneți minciunelele în ulei și prăjiți-le pe foc moderat, pe parcursul a 15-18 minute, până se vor rumeni, întorcându-le periodic. Uleiul nu trebuie să fie foarte încins și focul nu trebuie să fie mare, deoarece astfel minciunelele se vor rumeni doar la suprafață și nu vor fi crocante la interior.

13.Transferați minciunelele pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.

14.Serviți-le cu multă plăcere!

Ingredientele, din care se prepară minciunelele, sunt obișnuite. Dar rezultatul este excepțional!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New