Mini solarii confortabile pentru roșii și castraveți. O alternativă interesantă pentru o seră mare!

Puțini grădinari au posibilitatea să cumpere o seră scumpă și să o monteze în grădina lor. Dacă și voi sunteți în căutarea unei alternative demne pentru serele mari, ca să puteți cultiva roșii și castraveți, atunci luați în considerație aceste mini solarii confecționate de sine stătător, din cele mai disponibile materiale.

Trebuie să realizați în prealabil saci sau containere din plasă zincată și material negru de acoperire (de exemplu, peliculă neagră groasă). Rulați plasa într-un cilindru și fixați-i marginile cu coliere de plastic. Acoperiți cilindrul obținut cu materialul de acoperire.

Fixați folie antiburuieni pe o ramă rămasă de la o seră veche sau confecționată manual din scânduri, folosind capsatorul pentru mobilă, pentru ca buruienile să nu invadeze parcelele suspendate.

Puneți sacii-containere confecționați în prealabil la locurile lor definitive. Ca să cultivați castraveți, pregătiți următorul amestec: umpleți sacii până la jumătate cu iarbă uscată. Adăugați puțin bălegar de cai, combinat cu iarbă. Udați totul cu apă amestecată cu orice stimulator de compostare. „Patul” cald pentru castraveți este gata!

După aceasta adăugați solul, lăsând puțin spațiu pentru mulci. Puteți să plantați răsadurile de castraveți.

Pentru roșii: umpleți 1/3 din volumul sacului cu sol fertil. Plantați răsadurile. Pe măsura creșterii lor, rupeți-le frunzele și adăugați sol în saci. Astfel veți umple tot sacul până la sfârșitul sezonului, iar solul va fi utilizat maxim de eficient.

Ca să legați castraveții și roșiile, trebuie să instalați suporturi din scânduri, sub formă de „U” colțuros și răsturnat. De asemenea, confecționați ecranul protector din aceeași plasă și peliculă groasă, transparentă.

Iată cum arată mini solariile obținute! În ele pot fi cultivate confortabil și productiv roșiile și castraveții.

Spor la grădinărit!

New