Model elastic și frumos pentru tricotare!

Se lucrează foarte ușor, dar este incredibil de frumos, elastic și își menține excelent forma. Chiar și începătorii se vor descurca ușor cu tricotarea lui! Poate fi inclus în structura puloverelor, cardiganelor, vestelor și căciulilor.

AVEȚI NEVOIE DE:

-fir de tricotat;

-andrele.

MOD DE LUCRU:

1.Montați un număr multiplu a cifrei 4 de ochiuri pe andrele. De asemenea, adăugați încă un ochi pentru simetrie și 2 ochiuri marginale. De exemplu: 8 + 1 + 2.

2.Rândul 1: treceți primul ochi pe andreaua dreaptă, după care lucrați alternant 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos până la sfârșitul rândului.

3.Rândul 2: treceți primul ochi pe cealaltă andrea, *1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față. Apoi trebuie să legați ultimele 3 ochiuri: puneți firul în fața lucrului, treceți ochiurile respective pe andreaua stângă, după care treceți firul în spatele lucrului, treceți ochiurile înapoi pe andreaua dreaptă și strângeți firul în jurul lor*. Continuați în mod similar (**) până la sfârșitul rândului. Ultimul ochi de pe andrea (ochiul marginal) se lucrează pe dos.

4.Rândul 3: treceți primul ochi pe andreaua dreaptă, după care lucrați alternant 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos până la sfârșitul rândului.

5.Rândul 4: treceți primul ochi pe andreaua dreaptă, lucrați 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, *1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față,  după care legați ultimele 3 ochiuri după cum este prezentat la rândul 2. Lucrați 1 ochi pe dos*. Continuați în mod similar (**) până la ultimele 3 ochiuri de pe andrea. Tricotați 1 ochi pe față și 2 ochiuri pe dos.  

6.Repetați rândurile 1-4 până veți obține dimensiunile dorite ale modelului.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New