Model frumos pentru tricotarea cardiganelor, puloverelor și căciulilor!

Raportul modelului constă din 11 ochiuri și 4 rânduri.

Indicatorii *-* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

Pentru tricotarea circulară: se montează un multiplu de 11 de ochiuri pe andrele.

AVEȚI NEVOIE DE:

-fir de tricotat;

-andrele.

MOD DE LUCRU:

1.Montați ochiurile pe andrele: un multiplu de 11 + 4 ochiuri pentru simetrie + 2 ochiuri marginale. Noi am folosit 28 ochiuri pentru exemplu.

2.Rândul 1 de bază: 1 ochi ridicat (pur și simplu se trece pe cealaltă andrea, fără să fie lucrat), *1 ochi pe față, 1 ochi pe dos*, 1 ochi pe dos.

3.Rândul 2 de bază: 1 ochi ridicat, *1 ochi pe dos, 1 ochi pe față*, 1 ochi pe dos.

4.Rândul 3 de bază: 1 ochi ridicat, *1 ochi pe față, 1 ochi pe dos*, 1 ochi pe dos.

5.Rândul 4 de bază: 1 ochi ridicat, restul ochiurilor pe dos.

6.Rândul 1: 1 ochi ridicat, *4 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față, 3 ochiuri lucrate dintr-un ochi (1 ochi pe față, 1 jeteu, 1 ochi pe față, scoțând de pe andreaua stângă ochiul, din care sunt lucrate, doar după montarea lor), 1 ochi ridicat cu firul aflat în spatele lucrului, 3 ochiuri lucrate dintr-un ochi, 2 ochiuri pe față*, 5 ochiuri pe dos.

7.Rândul 2: 1 ochi ridicat, *6 ochiuri pe dos, 3 ochiuri ridicate cu firul aflat în fața lucrului, 1 ochi pe dos, 3 ochiuri ridicate cu firul aflat în fața lucrului, 2 ochiuri pe dos*,  5 ochiuri pe dos.

8.Rândul 3: 1 ochi ridicat, *4 ochiuri pe dos, încrucișare 2 x 3 cu înclinare spre dreapta și firul aflat în spatele lucrului (introduceți andreaua dreaptă în cele 3 ochiuri lucrate dintr-un singur ochi de pe andreaua stângă (prin fața lor) și scoateți primele 2 ochiuri de pe andreaua stângă, după care introduceți-le înapoi pe andreaua stângă și aduceți celelalte 3 ochiuri înapoi pe ea), 3 ochiuri împreună pe față pe stânga, 2 ochiuri pe față pe dreapta (cele 5 ochiuri încrucișate), 1 ochi ridicat cu firul aflat în spatele lucrului, încrucișare 2 x 3 cu înclinare spre stânga și firul aflat în spatele lucrului (introduceți andreaua dreaptă în ochiurile 4-5 de pe andreaua stângă (prin spatele lor) și scoateți primele 3 ochiuri (cele lucrate dintr-un singur ochi) de pe andreaua stângă, după care introduceți-le înapoi pe andreaua stângă și aduceți ochiurile 4-5 înapoi pe ea), 2 ochiuri pe față pe dreapta, 3 ochiuri împreună pe față pe stânga (cele 5 ochiuri încrucișate)*, 5 ochiuri pe dos.

9.Rândul 4: 1 ochi ridicat, restul ochiurilor pe dos.

10.Repetați rândurile 1-4.

Spor la treabă!

New