Model tricotat frumos — potrivit pentru căciuli!

Un model tricotat splendid, cu ochiuri întinse! Este voluminos și destul de dens. Arată excelent pe căciuli, dar puteți să-l folosiți și la tricotarea puloverelor, cardiganelor. Raportul modelului constă din 6 ochiuri și 4 rânduri.

Indicatorii *-* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

AVEȚI NEVOIE DE:

-fir de tricotat;

-andrele.

MOD DE LUCRU:

1.Montați ochiurile pe andrele: un multiplu al cifrei 6 + 1 ochi + 2 ochiuri marginale (noi am montat 15 ochiuri pentru exemplu).

2.Rândul de bază: 1 ochi trecut pe cealaltă andrea, *1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față*, ultimele 2 ochiuri pe dos.

3.Rândul 1: 1 ochi trecut pe cealaltă andrea, 1 ochi pe față din ochiul de pe rândul precedent, *1 ochi pe dos, 3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față din ochiul de pe rândul precedent*, ultimul ochi pe dos.

4.Rândul 2: 1 ochi trecut pe andreaua dreaptă, *1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față*, ultimele 2 ochiuri pe dos.

5.Rândul 3: se repetă rândul 1.

6.Rândul 4: se repetă rândul 2.

7.Rândul 5: 1 ochi trecut pe cealaltă andrea, 1 ochi pe față din ochiul de pe rândul precedent, *1 ochi pe dos, 1 ochi întins (lucrat pe față) din ochiul de pe rândul 3 de sub al doilea ochi de pe andrea, 3 ochiuri pe față, 1 ochi întins (lucrat pe față) din același ochi ca precedentul, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față din ochiul de pe rândul precedent*, ultimul ochi pe dos.

8.Rândul 6: 1 ochi trecut pe cealaltă andrea, *1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi trecut pe cealaltă andrea (ochiul întins; firul trebuie să se afle în fața lucrului), 3 ochiuri pe dos, 1 ochi trecut pe cealaltă andrea (ochiul întins; firul trebuie să fie în fața lucrului), 1 ochi pe față*, ultimele 2 ochiuri pe dos.

9.Rândul 7: 1 ochi trecut pe andreaua dreaptă, 1 ochi pe față din ochiul de pe rândul precedent, *1 ochi pe dos, 1 ochi trecut pe cealaltă andrea (introduceți andreaua prin el dinspre stânga spre dreapta, ca să-l răsuciți) + 1 ochi pe față — apoi primul ochi se trece peste al doilea, 1 ochi pe față, 2 ochiuri împreună pe față pe dreapta, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față din ochiul de pe rândul precedent*, ultimul ochi pe dos.

10.Rândul 8: 1 trecut pe cealaltă andrea, *1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față*, ultimele 2 ochiuri pe dos.

11.Repetând rândurile 5-8, tricotați modelul, cât este necesar.

Spor la treabă!

New