Model tricotat frumos și voluminos!

Raportul modelului constă din 4 ochiuri și 8 rânduri.

Indicatorii *-* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

AVEȚI NEVOIE DE:

-fir de tricotat;

-andrele.

MOD DE LUCRU:

1.Montați ochiurile pe andrele: un multiplu de 4 + 2 ochiuri marginale.

2.Rândurile de bază 1-2: 1 ochi ridicat (pur și simplu se trece pe cealaltă andrea, fără să fie lucrat), restul ochiurilor pe față și doar ultimul ochi pe dos.

3.Rândul de bază 3: 1 ochi ridicat, restul ochiurilor pe față și doar ultimul ochi pe dos.

4.Rândul de bază 4: 1 ochi ridicat, restul ochiurilor pe dos.

5.Rândul de bază 5: 1 ochi ridicat, restul ochiurilor pe față și doar ultimul ochi pe dos.

6.Rândul de bază 6: 1 ochi ridicat, restul ochiurilor pe dos.

7.Rândul 1: 1 ochi ridicat, *se lasă următoarele 2 ochiuri pe andreaua stângă, se introduce andreaua dreaptă pe al 4-lea rând inferior, în spațiul dintre ochiurile 2 și 3 de pe andreaua stângă și se scoate un ochi alungit prin el 4 ochiuri pe față (începând cu primul ochi de pe andreaua stângă) se introduce andreaua dreaptă în același spațiu, din care s-a lucrat primul ochi alungit și se lucrează încă 1 ochi alungit*, 1 ochi pe dos.

8.Rândul 2: 1 ochi ridicat, *1 ochi ridicat cu firul aflat în fața lucrului, introducând andreaua prin el din dreapta (ochiul alungit din rândul precedent) 4 ochiuri pe dos 1 ochi ridicat cu firul aflat în fața lucrului, introducând andreaua prin el din stânga, ca să fie răsucit (ochiul alungit)*, 1 ochi pe dos.

9.Rândul 3: 1 ochi ridicat, *se trece al doilea ochi de pe andreaua stângă prin primul ochi alungit de pe ea, după care se transferă înapoi pe andreaua stângă și se lucrează pe față 2 ochiuri pe față se trece al doilea ochi de pe andreaua stângă (ochi alungit) peste primul ochi de pe ea, după care se lucrează ochiul rămas pe față*, 1 ochi pe dos.

10.Rândul 4: 1 ochi ridicat, restul ochiurilor pe dos.

11.Rândul 5: 1 ochi ridicat, 2 ochiuri pe față, *se introduce andreaua dreaptă în orificiul format cu 4 rânduri mai jos, după primele 2 ochiuri de pe andreaua stângă și se scoate un ochi alungit prin el 4 ochiuri pe față (începând cu primul ochi de pe andreaua stângă) se introduce andreaua dreaptă în același orificiu, din care s-a lucrat primul ochi alungit și se scoate încă un ochi alungit prin el*, 2 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos.

12.Rândul 6: 1 ochi ridicat, 2 ochiuri pe dos, *1 ochi ridicat cu firul aflat în fața lucrului, introducând andreaua prin el din dreapta (ochiul alungit) 4 ochiuri pe dos 1 ochi ridicat cu firul aflat în fața lucrului, introducând andreaua prin el din stânga, ca să fie răsucit (ochiul alungit)*, 3 ochiuri pe dos.

13.Rândul 7: 1 ochi ridicat, 2 ochiuri pe față, *se trece al doilea ochi de pe andreaua stângă prin primul ochi alungit de pe ea, după care se transferă înapoi pe andreaua stângă și se lucrează pe față 2 ochiuri pe față se trece al doilea ochi de pe andreaua stângă (ochi alungit) peste primul ochi de pe ea, după care se lucrează ochiul rămas pe față*, 2 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos.

14.Rândul 8: 1 ochi ridicat, restul ochiurilor pe dos.

15.Repetați rândurile 1-8.

Spor la treabă!

New