Morcovi preparați în stil coreean (de post)!

Morcovul preparat după această rețetă iese întotdeauna suculent, aromat și delicios. Rămâne crocant, dar nu este tare. Pur și simplu ideal! Nu lasă pe nimeni indiferent!

INGREDIENTE:

-1 kg de morcovi suculenți (se cântăresc după curățare);

-o linguriță cu vârf de sare;

-o linguriță cu vârf de zahăr;

-o linguriță de amestec de piperi măcinați;

-½ linguriță de boia de ardei iute;

-½ linguriță de curcuma măcinată;

-½ linguriță de boabe de muștar;

-o linguriță cu vârf de maghiran;

-o linguriță cu vârf de coriandru măcinat;

-4 căței medii de usturoi;

-100 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui (fără miros);

-50 ml de oțet de mere 6%.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați morcovii și acoperiți-i cu apă rece. Lăsați-i să se hidrateze pe parcursul a minim 60 minute.

2.Apoi curățați-i de coajă și dați-i prin răzătoarea specială, care transformă produsele în fâșii lungi și subțiri.

3.Adăugați sarea în morcovii rași. Frământați-i bine cu mâinile. Astfel ei vor elibera mult suc, în care se vor marina și se vor înmuia puțin, căpătând o textură mai fină.

4.Realizați o adâncitură în mijlocul morcovilor frământați. Adăugați usturoiul trecut prin presa de usturoi în ea, după care presărați-l cu zahărul.

5.Turnați uleiul pe o tigaie. Când el se va încinge și va începe să sfârâie, opriți focul. Adăugați mirodeniile în uleiul fierbinte: amestecul de piperi măcinați, boia de ardei iute, curcuma măcinată, boabele de muștar, maghiranul și coriandrul măcinat. Amestecați. Astfel condimentele își dezvăluie mai bine aromele.

6.Turnați uleiul condimentat în adâncitura din mijlocul morcovilor (peste zahăr și usturoi). Lăsați-l să pătrundă usturoiul pe parcursul a 5 minute, fără să amestecați: astfel el capătă un gust și o aromă mai plăcute.

7.Adăugați oțetul de mere. Amestecați foarte bine, ca să răspândiți uniform uleiul, condimentele și oțetul prin morcovii rași.

8.Transferați morcovii într-un recipient dotat cu capac, așezându-i cât mai compact. La sfârșit turnați marinada rămasă în bol peste ei.

9.Acoperiți recipientul cu capacul său și dați-l la frigider. Lăsați morcovii să se marineze pe parcursul a minim 3 ore (sau peste noapte). Cu cât se marinează mai mult, cu atât sunt mai gustoși.

10.Serviți morcovii preparați în stil coreean!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New