Negresă cu mousse din bezele moi — desertul, care vă va răsfăța papilele gustative!

Toată lumea știe ce este o negresă — o prăjitură ciocolatoasă, cu textură umedă și puțin vâscoasă. De această dată vă propunem să o completați cu un strat apetisant de mousse din bezele moi. Varianta respectivă se prepară ușor, rapid și este foarte aspectuoasă și gustoasă. Haideți să începem!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-65 g de făină;

-50 g de pudră de cacao;

-o lingură de cafea solubilă (5 g) — opțional;

-2 ouă;

-200 g de zahăr;

-115 g de unt;

-½ linguriță de extract de vanilie (puteți să-l înlocuiți cu 2 lingurițe de zahăr vanilat);

-¼ linguriță de sare;

-½ linguriță de praf de copt.

Pentru mousse:

-300 ml de smântână pentru frișcă 33-35%;

-150 g de bezele moi (marshmallows);

-50 g de cafea tare sau alt lichid (suc, apă, smântână dulce etc.).

Pentru glazură:

-20 g de ciocolată;

-10 g de unt.

Greutatea prăjiturii este de aproximativ 1 kg. Puteți să o preparați într-o tavă rotundă, cu diametrul de 24 cm sau una pătrată, cu latura de 20 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: combinați făina și pudra de cacao. Cerneți-le printr-o sită măruntă. Adăugați praful de copt și sarea. Amestecați foarte bine.

2.Topiți untul. Adăugați treptat cafeaua solubilă, zahărul, extractul de vanilie și ouăle (câte unul) în el, amestecând de fiecare dată până la omogenizare. La sfârșit bateți compoziția cu mixerul: trebuie să obțineți omogenizarea ei și dizolvarea completă a zahărului.

3.Adăugați treptat ingredientele uscate și amestecați bine cu spatula. La sfârșit bateți puțin aluatul cu mixerul. El trebuie să fie omogen și semi-solid.

4.Tapetați fundul tăvii cu hârtie de copt. Ungeți-i pereții cu unt și pudrați-i cu făină (nu uitați să scuturați excesul de făină). Transferați aluatul obținut în ea, răspândindu-l uniform.

5.Coaceți negresa timp de 30-35 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Verificați dacă este gata, apăsând cu degetul pe mijlocul ei: dacă degetul nu se scufundă în aluat, înseamnă că negresa este gata. Este foarte important să nu o răscoaceți.

6.Lăsați negresa să se răcească complet, fără să o scoateți din tavă. Apoi separați-o de pereții acesteia cu ajutorul unui cuțit subțire. Scoateți-o din tavă și transferați-o pe un platou.

7.Pregătiți mousse-ul din bezele moi: topiți bezelele pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Amestecați-le până veți obține o compoziție omogenă.

8.Adăugați cafeaua tare sau alt lichid în ele. Amestecați până la omogenizare. Lăsați mousse-ul să se răcească până la temperatura camerei.

9.Bateți smântâna pentru frișcă până la apariția vârfurilor persistente (ca să se bată foarte bine, smântâna trebuie să fie rece; puteți să răciți chiar și bolul, și telurile mixerului).

10.Adăugați compoziția de bezele în frișca bătută și amestecați până la omogenizare: puteți să folosiți mixerul, dar în acest caz trebuie să amestecați repede și cu viteză moderată, pentru ca frișca să nu se taie.

11.Delimitați negresa de pe platou cu inelul tăvii, în care ați copt-o. Transferați mousse-ul pe suprafața ei și răspândiți-l uniform (ca să puteți îndepărta cu ușurință inelul, ungeți-i pereții cu unt și presărați-i cu zahăr pudră). Dați prăjitura la frigider pentru câteva ore: mousse-ul trebuie să se închege complet.

12.Îndepărtați cu grijă inelul din jurul prăjiturii și decorați-o după propriul dumneavoastră gust. Noi am ornat-o cu glazură de ciocolată. Ca să o pregătiți, puneți untul și ciocolata într-un bol. Topiți-le pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde și amestecați-le până la omogenizare.

13.Transferați glazura într-un poș. Trasați linii paralele pe suprafața mousse-ului din bezele moi. Dați prăjitura la frigider pentru încă 20 minute, pentru ca glazura să se întărească.

14.Porționați prăjitura și serviți-o.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New