Nu o mai cumpărați! Pregătiți brânza topită de sine stătător – durează doar 10 minute!

Prepararea brânzei topite după această rețetă este ușoară și rapidă. Durează doar 10 minute! Ea este foarte fină, moale, omogenă și gustoasă. Nici nu poate fi comparată cu cele din comerț. Puteți să o folosiți pentru pregătirea canapelelor sau ruladelor pentru masa festivă. Puteți să adăugați diverse ingrediente în brânza topită: astfel ea va avea un gust nou de fiecare dată. Nouă ne place brânza topită cu verdeață sau șuncă. Este o adevărată plăcere să o mănânci!

INGREDIENTE:

-500 g de brânză dulce de vaci 9%;

-60 g de unt moale;

-½ linguriță de sare (sau după gust);

-½ linguriță de bicarbonat de sodiu;

-un ou.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți brânza dulce de vaci într-un bol adânc. Pasați-o cu blenderul până va deveni omogenă, spărgând toate granulele ei.

2.Transferați brânza într-o crăticioară de inox, cu fundul gros (vasele emailate nu sunt potrivite pentru pregătirea brânzei topite). Adăugați sarea, bicarbonatul de sodiu și oul. Amestecați până la omogenizare.

3.Puneți crăticioara pe foc mic și, amestecând continuu, topiți brânza până va începe să devină lichidă și să se întindă.

4.Adăugați untul moale (la temperatura camerei). Amestecați foarte bine și aduceți brânza topită până la punctul de fierbere. Ea trebuie să fie destul de lichidă.

5.Dacă doriți, puteți să adăugați verdeață, șuncă mărunțită etc. în ea. Noi am adăugat o legătură de mărar mărunțit.

6.Amestecând periodic, lăsați brânza topită să se răcească puțin.

7.Apoi turnați-o în recipiente dotate cu capace. Noi am umplut 2 caserole de 250 g.

8.Dați-o la frigider până se va închega.

9.Serviți brânza topită cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New