Nu vă mulțumește recolta de roșii și castraveți? Atunci aveți nevoie de oțet!

Oțetul de masă — produsul obișnuit, care se găsește în fiecare casă, este de neînlocuit și în grădină. Folosind corect oțetul, puteți să măriți rodirea tufelor de roșii și castraveți. Rezultatul aplicării lui poate fi observat foarte repede: roșiile coapte și suculente, castraveții mari și crocanți vor crește spre invidia vecinilor.

Oțetul de masă acționează complex asupra plantelor. În primul rând, el protejează culturile legumicole de boli și insectele dăunătoare. În al doilea rând, ajungând în sol, oțetul ajută plantele să asimileze mai ușor substanțele nutritive. Datorită lui, tufele de roșii și castraveți asimilează mai bine potasiul, calciul și fosforul. În al treilea rând, oțetul ajută plantele să suporte mai ușor deficitul de umiditate.

Ca să pregătiți îngrășământul, amestecați 200 ml de oțet de masă 9% cu 10 litri de apă stătută.

Turnați soluția obținută la baza tufelor de roșii și castraveți după irigarea de bază. Este necesară 500-1000 ml de soluție pentru fiecare tufă.

Ca să utilizați oțetul încă mai eficient, pregătiți un îngrășământ din el și coji de ouă. Turnați un pahar de oțet de masă 9% peste cojile a 5 ouă și lăsați-le să interacționeze pe parcursul a 24 ore.

Diluați soluția concentrată obținută cu 10 litri de apă stătută, după care fertilizați tufele cu ea. Acest îngrășământ va oferi plantelor nutrienți suplimentari, îndeosebi calciul, care este necesar pentru creșterea și dezvoltarea activă a culturilor legumicole.

Fertilizarea cu oțet trebuie realizată o dată la 10-14 zile.

Spor la grădinărit!

New