O linguriță de această substanță determină înrădăcinarea butașilor în câteva ore!

Astăzi vă vom povesti despre un super stimulator de înrădăcinare, care este universal: poate fi folosit pentru înrădăcinarea butașilor de plante, inclusiv de trandafiri și chiar și a butașilor de viță-de-vie. Butașii dezvoltă rădăcini foarte repede. Veți rămâne impresionați de rezultat!

Pulpa proaspătă din frunzele de Aloe vera stimulează procesele de regenerare, determinând diviziunea celulară. De aceea, ea poate fi folosită în calitate de stimulator de înrădăcinare. Pe lângă aceasta, pulpa de Aloe vera hrănește butașii, oferindu-le mai multă forță vitală.

AVEȚI NEVOIE DE:

-frunze de Aloe vera;

-apă stătută (preferabil, de izvor sau de fântână);

-un borcan;

-o pipetă.

MOD DE LUCRU:

1.Cu câteva zile înainte de tăierea frunzelor de Aloe vera, udați bine planta (astfel frunzele nu vor fi ofilite, ci turgescente). 

2.Tăiați frunzele inferioare, bătrâne, de Aloe vera, deoarece ele sunt mai bogate în nutrienți. Tocați-le mărunt sau treceți-le prin mașina de tocat carne, după care puneți-le într-o bucată de pânză și stoarceți sucul din ele. Pentru ca această procedură să fie mai eficientă, puneți pânza cu frunzele tocate într-o strecurătoare și așezați o greutate peste ea.

3.Turnați apa stătută într-un borcan, astfel încât nivelul ei să fie de minim 3 cm și adăugați 10-15 picături de suc de Aloe vera în ea (dozarea poate fi realizată cu ajutorul unei pipete).

4.Puneți butașii în soluția obținută și lăsați-i în ea până vor dezvolta rădăcini cu lungimea de 2-3 cm. Dacă soluția se evaporă, completați-o cu soluție proaspătă de Aloe vera.

5.Plantați butașii în ghivece sau în grădină, în funcție de condițiile climatice.

Spor la grădinărit!

New