O linguriță din acest îngrășământ după repicare și răsadurile vor deveni puternice, văzând cu ochii!

De multe ori răsadurile stagnează în dezvoltare după repicare. De ce? Pentru că deseori rădăcinile lor sunt lezate în timpul replantării. Drept rezultat, ele devin mai mici și nu reușesc să susțină toată masa vegetativă a răsadului: frunzele încep să se ofilească, își pierd turgescența. Planta tânără își concentrează toate resursele pe dezvoltarea sistemului radicular. Când acesta devine destul de puternic, frunzele încep iarăși să crească și să se înmulțească.

Ca să ajutați răsadurile să se adapteze mai repede după repicare, trebuie să le fertilizați cu un îngrășământ bogat în fosfor: fie unul mineral (de exemplu, superfosfatul), fie unul popular. Astăzi vrem să vă povestim o metodă populară de fertilizare, care presupune folosirea unui produs disponibil, găsit practic în fiecare bucătărie: amidonul de cartofi sau porumb.

Amidonul de cartofi și amidonul de porumb conțin fosfor, potasiu și calciu, datorită cărora răsadurile devin mai puternice și mai rezistente. De asemenea, amidonul se transformă într-un fel de lipici, când intră în contact cu apa, ceea ce permite substratului să mențină umezeala mai mult timp. În acest fel noi putem să economisim timpul necesar pentru îngrijirea răsadurilor și apa.

Astfel, cum se realizează fertilizarea cu amidon? Îndepărtați cu grijă aproximativ 1 cm de substrat de la suprafața ghiveciului.

Răspândiți amidonul de cartofi sau porumb pe suprafața substratului (o linguriță de amidon la un ghiveci cu volumul de 500 ml).

Amestecați amidonul cu substratul, având grijă să nu deteriorați rădăcinile răsadului.

Apoi acoperiți-l cu sol proaspăt sau substrat din flori de cocos. Acest lucru este obligatoriu, deoarece pe suprafața unui produs organic adăugat în ghiveci se pot înmulți tot felul de microorganisme, având toate condițiile necesare: substrat nutritiv, umezeală, oxigen și lumină. Astfel, după acoperirea îngrășământului, veți preveni apariția mucegaiului pe substrat. Ulterior se vor dezvolta doar microorganismele, care determină descompunerea amidonului și eliberarea mineralelor.

Udați substratul.

Iată cât de simplu și eficient pot fi fertilizate răsadurile, folosind un îngrășământ natural și ieftin!

Spor la grădinărit!

New