O metodă excelentă de semănare a semințelor de crăițe!

Crăițele sunt plante foarte populare. Pe lângă faptul că au flori și frunze foarte frumoase, petalele cărora reprezintă o mirodenie excelentă, ele sunt considerate plante medicinale și un repelent minunat, alungând multe insecte dăunătoare. De asemenea, crăițele îmbunătățesc gustul legumelor, lângă care cresc. Cea mai bună metodă de semănare a semințelor de crăițe este semănarea sub formă de buchet. În continuare vă vom explica detaliat cum trebuie să procedați pentru a obține multe răsaduri de crăițe, care vor înflori mult mai repede decât cele rezultate din semințele plantate direct în grădină.

AVEȚI NEVOIE DE:

-semințe de crăițe;

-substrat;

-ghivece;

-apă;

-folie alimentară.

MOD DE LUCRU:

1.Puneți substratul pregătit în ghiveci, ocupând puțin mai mult de jumătate din volumul lui. Bătătoriți-l puțin și stropiți-l cu apă, folosind pulverizatorul.

2.Răspândiți aleatoriu semințele de crăițe pe substrat.

3.Acoperiți semințele cu un strat de 5-7 mm de substrat, pe care tot trebuie să-l bătătoriți puțin și să-l umeziți cu apă, folosind pulverizatorul.

4.Acoperiți ghiveciul cu folie alimentară și puneți-l într-un loc cald. Peste 3-4 zile vor răsări primii lăstari.

5.Peste alte câteva zile puteți să îndepărtați folia și să puneți ghiveciul într-un loc luminos, cum ar fi pervazul.

6.După ce crăițele vor crește și vremea va fi favorabilă, puteți să le transplantați în grădină, separând fiecare plantă sau mănunchiuri din buchetul din ghiveci.

Spor la grădinărit!

New