O metodă foarte confortabilă de semănare corectă a semințelor de ridiche!

După cum se știe, ridichile sunt culturi destul de rezistente la frig. Ele pot suporta chiar și înghețurile mici, deși temperatura optimă de cultivare a lor este 18°C. Dacă vreți să cultivați această legumă, citiți articolul nostru, ca să aflați câteva aspecte importante ale procesului respectiv și o metodă confortabilă de semănare corectă a semințelor de ridiche!

Una dintre cele mai importante condiții pentru cultivarea ridichilor constă în faptul că ele nu trebuie semănate des. De aceea, ca să realizați rapid și ușor măsurătorile corecte, vă propunem să folosiți un șablon special, confecționat de sine stătător. 

AVEȚI NEVOIE DE:

-o scândură cu lungimea egală cu lățimea parcelei (în cazul nostru — 80 cm);

-capace de la sticlele de plastic;

-un cui;

-șuruburi subțiri;

-șurubelniță.

MOD DE LUCRU:

1.Realizați câte o gaură în mijlocul fiecărui capac de plastic.

2.Marcați locurile lor de fixare pe scândură, lăsând spații de 5 cm între ele. Trebuie să le așezați în 2 rânduri, între care se lasă o distanță de 5 cm.

3.Introduceți un șurub în orificiul din fiecare capac și înfiletați-l cu ajutorul șurubelniței pe scândură.

4.Înainte de plantare udați bine solul. Apoi realizați marcarea corectă pe el, folosind șablonul pregătit: întoarceți scândura cu capacele în jos și presați-o bine cu picioarele. Găurile nu trebuie să fie adânci, deoarece ridichile plantate profund își modifică forma. Adâncimea optimă de plantare este egală cu 1 cm (exact înălțimea capacelor de plastic).

5.Semănați câte o sămânță de ridiche în fiecare gaură.

6.Presărați semințele de ridiche cu un strat subțire de sol afânat.

7.Apoi udați-le cu apă stătută, utilizând stropitoarea.

8.Primii lăstarii apar peste 3-4 zile (în funcție de vreme). 

9.Nu uitați să udați regulat parcela, pe care ați plantat ridichile! Dacă afară este foarte cald, udați-o în fiecare zi. Dacă vremea este prielnică (moderat de caldă), udați ridichile o dată la 2 zile.

Umiditatea optimă a solului de pe parcela cu ridichi trebuie să fie 80%. 

Țineți minte că aceste rădăcinoase devin amare din cauza irigării rare. 

Din cauza deficitului de apă și temperaturii mari a aerului ridichile dezvoltă tulpini florifere: astfel puteți rămâne fără recoltă. Iar umezirea neregulată a solului poate conduce la crăparea lor. 

Cel mai bine ar fi să le udați cu apă caldă: așa ele suportă mai ușor temperaturile nocturne.

10.Dacă cultivați ridichi cu vârfurile albe, nu le țineți prea mult în sol, sperând că vor crește mai mult. În acest fel riscați să obțineți ridichi cavitare (goale în interior).

Spor la grădinărit!

New