O metodă interesantă de semănare a semințelor de roșii!

Când se seamănă semințele de roșii pentru obținerea răsadurilor? Luna martie reprezintă perioada optimă. Există multe metode de semănare și toate au avantaje și dezavantaje. Fiecare grădinar o alege pe cea care îi place. Nouă ne place metoda de semănare fără pământ, precum și cultivarea inițială a răsadurilor fără pământ. În orice caz încolțirea semințelor și obținerea mini răsadurilor prin această metodă este o soluție excelentă. Răsadurile nu se îmbolnăvesc. De asemenea, puteți întotdeauna să selectați doar răsadurile puternice. 

Soiurile nedeterminate de roșii se seamănă la începutul lunii martie, iar cele determinate — la sfârșitul lunii martie.

AVEȚI NEVOIE DE:

-o caserolă de plastic — mică și transparentă, dotată cu capac;

-hârtie igienică sau prosoape de hârtie;

-apă;

-un recipient dotat cu pulverizator;

-semințe de roșii.

MOD DE LUCRU:

1.Împăturiți hârtia igienică (sau prosopul de hârtie) în câteva straturi. Puneți-o în recipientul de plastic, astfel încât să-i acopere complet fundul.

2.Udați hârtia cu apă, folosind pulverizatorul. Ea trebuie să fie suficient de udă (când apăsați cu degetul pe ea, apa trebuie să extravazeze), dar apa nu trebuie să o depășească. Dacă nivelul apei este prea mare, semințele pur și simplu vor putrezi, deoarece nu vor avea acces la aer.

3.Răspândiți semințele pe hârtia udă și stropiți-le de 2-3 ori cu pulverizatorul (de la distanță). Puteți să semănați 10, 20, 30 sau chiar 50 semințe.

4.Acoperiți caserola cu capacul său.

5.Puneți-o într-un loc bine iluminat (eventual sub lampa UV), ca să obțineți răsaduri frumoase. Dacă nu va fi suficientă lumină după încolțirea semințelor, răsadurile se pot alungi.

6.Înainte de repicare umeziți hârtia. Astfel mini răsadurile se vor separa ușor de ea, fără să existe riscul de rupere a rădăcinilor.

7.Plantați fiecare răsad într-un ghiveci sau păhăruț de plastic. Udați-l și îngrijiți-l ca de obicei.

Această metodă minunată este potrivită atât pentru cei care cultivă câteva tufe de roșii, cât și pentru cei care cresc o grădină mare de roșii. Este simplă, rapidă și eficientă!

Spor la grădinărit!

New