O metodă simplă, prin care puteți transforma semințele de căpșună într-o tufă roditoare!

Căpșunile sunt unele dintre cele mai iubite fructe ale multor oameni. Majoritatea așteaptă vara, ca să le savureze din plin. Dar cultivarea unei tufe mici de căpșuni poate fi realizată și în condiții casnice. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați semințele de pe o căpșună coaptă.

CE TREBUIE SĂ FACEȚI?

Adăugați solul într-un ghiveci mare, cu orificii pe fund, presându-l puțin. Tăiați stratul superficial de pulpă cu semințe de pe o căpșună. Este important să nu le deteriorați. Așezați semințele pe sol.

Acoperiți semințele cu un strat subțire de sol, răspândindu-l uniform, dar fără să-l presați. Udați-l bine.

Dacă aveți seră, puteți să puneți ghiveciul în ea sau să organizați o mini seră pe pervaz. Peste câteva zile vor apărea primii lăstari.

Ca să cultivați o tufă completă, aveți nevoie de minim 75 zile.

Dacă planificați să transplantați căpșunii la locul definitiv, folosiți paleții înguști de lemn în calitate de recipiente. Dar puteți să-i replantați și în vase mai mari.

Umpleți recipientul cu substrat. Realizați adâncituri cu lățimea de 2 ori mai mare decât diametrul degetului în el. Divizați răsadurile în tufe separate.

Plantați câte o tufă în fiecare adâncitură. Udați-le. Peste 6 luni căpșunii plantați vor înflori și vor rodi pentru prima dată.

Spor la grădinărit!

New