O metodă simplă și eficientă de semănare a semințelor de petunie în februarie, ca să înflorească toată vara!

Petuniile sunt florile preferate ale multor horticultori și grădinari și acest lucru nu este surprinzător: petalele lor moi, fine și colorate îi farmecă pe toți! Dacă și voi sunteți fanii minunatelor petunii, atunci învățați cum trebuie să semănați semințele lor, ca să aveți întotdeauna curtea și grădina pline cu flori!

Pregătiți niște recipiente adânci pentru semănarea semințelor. Recipientele de plastic, în care se vând carnea sau verdețurile, sunt foarte potrivite. Spălați-le bine și uscați-le, după care umpleți-le până la jumătate cu substrat universal obișnuit. Nu folosiți sol din grădină pentru cultivarea răsadurilor. Realizați adâncituri mici în substrat, ca să semănați semințele în ele.

Acoperiți solul cu substrat umed din fibră de cocos (el trebuie înmuiat în prealabil). El va menține umezeala în preajma semințelor, ajutându-le să încolțească mai repede și prevenind uscarea lăstarilor mici.

Semănați semințele în gropițele pregătite. Având în vedere faptul că semințele de petunie sunt foarte mici, cel mai bine ar fi să le cumpărați ambalate și să le semănați cu ajutorul unei scobitori umede.

Nu udați substratul cu pulverizatorul, ci cu para, deoarece jetul de apă poate răspândi semințele pe substrat.

Ultima etapă constă în acoperirea semințelor, pentru crearea unui fel de mini seră. Botoșii de spital sunt cei mai potriviți pentru această sarcină. Puneți recipientul cu semințele într-un loc cald și întunecos (de exemplu, pe un dulap). Verificați-le în fiecare zi și, dacă este necesar, adăugați puțină apă, ca să mențineți același nivel de umiditate a solului. După ce vor apărea lăstarii, transferați petuniile într-un loc luminos sau chiar mai bine sub o lampă LED, deoarece lumina solară este aproape absentă în lunile februarie și martie. Semănați semințele în acest fel și veți obține multe petunii frumoase!

Spor la grădinărit!

New