O prăjitură cu o aromă îmbătătoare de mere și miez de nuci!

Este o rețetă de prăjitură cu mere și miez de nuci extrem de gustoasă! Cu aromă de mere și bucățele crocante de nuci. Perfect pentru a fi servit alături de o băutură caldă!

INGREDIENTE:

– 150 g de miez de nuci;

– 200 g de zahar;

– 2 mere;

– sucul de la o jumătate de lămâie;

– 200 g de făină;

– 1 linguriță de praf de copt;

– ¼ dintr-o linguriță de sare;

– 3 ouă.

MOD DE PREPARARE:

1. Decojiți merele, curățați-le de cotoare și tăiați-le în formă de cubulețe. Transferați-le într-un recipient cu capac, stoarceți peste ele puțin suc de lămâie și adăugați zahărul. Amestecați-le cu o lingură, puneți capacul și dați recipientul la frigider pentru 30 de minute.

2. Transferați miezul de nuci într-o pungă de plastic și bateți-l cu un sucitor sau cu un ciocan de bucătărie, până când se va fărâmița, însă nu prea tare, ca să se simtă textura acestuia în prăjitură.

3. Cerneți făina și praful de copt într-un bol. Adăugați miezul de nuci și amestecați.

4. Separați albușurile de gălbenușuri. Turnați gălbenușurile în amestecul de mere și zahăr. Amestecați.

5. Încorporați compoziția de mere cu amestecul de făină.

6. Bateți albușurile și un praf de sare cu mixerul pornit la viteză mare, până când se vor transforma într-o compoziție albicioasă, densă, și spumoasă. Apoi încorporați-o cu aluatul din bol.

7. Tapetați baza unei tăvi detașabile cu hârtie de copt, apoi ungeți-o cu unt. Turnați aluatul obținut în ea și răspândiți-l uniform.

8 Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit până la 160°C timp de 50 de minute.

9 Scoateți checul din cuptor, detașați inelul tăvii și transferați deliciul pe un platou de servire. Presărați-l cu zahăr pudră și serviți-l cu multă plăcere, alături de o băutură caldă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New