O prăjitură grozavă fără coacere – care poate fi pregătită de oricine! E ușoară, gustoasă și aspectuoasă!

O prăjitură fără coacere care poate fi pregătită de oricine! E ușoară, gustoasă și aspectuoasă! Haideți să o pregătim împreună!

INGREDIENTE:

Pentru blatul de biscuiți:

– 280 g de biscuiți sfărâmicioși;

– 180 g de unt topit;

– 1 praf de sare;

Pentru stratul de ciocolată:

– 340 g de ciocolată neagră;

– 400 ml de smântână pentru frișcă de 33%;

– 60 g de unt;

– cacao.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți blatul de biscuiți: rupeți biscuiții în bucățele, adăugați-i în vasul unui robot de bucătărie și măcinați-i. Transferați-i într-un bol, condimentați-i cu un praf de sare, turnați untul topit și amestecați cu o spatulă, până când veți obține o compoziție omogenă.

Sfat: Dacă nu dispuneți de un robot de bucătărie, puteți măcina biscuiții și cu ajutorul unei pungi de plastic și a unui sucitor.

2. Amplasați inelul de la o tavă detașabilă pe platoul de servire, tapetați pereții acestuia cu hârtie de copt și transferați compoziția obținută la baza platoului, răspândind-o uniform cu baza unui pahar. Puneți tava în frigider pentru câteva minute.

3. Pregătiți stratul de ciocolată: adăugați ciocolata ruptă bucățele și smântâna pentru frișcă într-un bol, apoi așezați-l pe o bain-marie. Amestecați în continuu, până când se vor omogeniza ambele ingrediente și veți obține o pastă moale de ciocolată.

4. Adăugați untul și amestecați până când se va încorpora bine cu ciocolata.

5. Transferați compoziția obținută peste blatul de biscuiți din tavă și răspândiți-o uniform. Puneți tava în frigider pentru trei ore.

6. Presărați desertul cu pudră de cacao.

7. Detașați inelul și hârtia de copt, porționați prăjitura și serviți-o cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New