O rețetă extraordinară de macrou la cuptor. Perfect pentru orice masă!

Acest pește este foarte ușor de preparat, dar nespus de delicios! Îl puteți pregăti atât în zilele obișnuite, cât și pentru o masă festivă, deoarece arată foarte prezentabil și atrăgător!

INGREDIENTE:

– 2 macrouri;

Pentru marinadă:

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 4 linguri de sos de soia;

– sucul de la o jumătate de lămâie;

– sucul de la o jumătate de portocală;

– jumătate de linguriță de amestec de piper;

– jumătate de ardei iute roșu;

– 2-3 căței de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1. Utilizând un tocător special pentru pește, sau așternând o folie alimentară peste orice alt tocător, curățiți peștii de măruntaie, capete, aripioare, cozi și pelicula neagră din interior. Spălați-i foarte bine, și amplasați-i pe niște șervețele de hârtie ca să se absoarbă de apă. După aceasta, filetați-i și dezosați-i.

2. Tăiați fiecare file în jumătate și transferați-i pe o tavă sau un vas încăpător.

3. Pregătiți marinada: adăugați într-un recipient uleiul, sosul de soia (dacă nu aveți, îl puteți înlocui cu sare obișnuită), sucul de lămâie și portocală, amestecul de piper proaspăt măcinat (îl puteți înlocui cu piper negru măcinat), o jumătate de ardei iute tocat mărunt (dacă nu iubiți bucatele iuți, puteți omite acest ingredient) și cățeii zdrobiți de usturoi. Amestecați.

4. Periați generos macroul pe ambele părți cu marinada obținută.

5. Dacă dispuneți de timp, lăsați peștele să se marineze astfel măcar timp de jumătate de oră.

6. Luați câte un file de pește și rulați-l în formă de ruladă, continuând circuitul până când rulați astfel patru fileuri. Trebuie să obțineți 2 rulade. După aceasta, înfigeți-le cu câte două țepușe de lemn.

7. Întoarceți rulada cu susul în jos și transferați-o pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (aceste rulade pot fi coapte și pe grătar).

8. Ungeți ruladele cu marinada rămasă și dați-le la cuptorul preîncălzit până la 190°C să se coacă timp de 30 minute.

9. După ce scoateți peștele din cuptor, adăugați câteva crenguțe de rozmarin deasupra, dacă aveți, ca să obțineți o aromă mai deosebită (însă nu e neapărat).

10. Transferați ruladele pe un platou și scoateți țepușele. Peștele trebuie să-și țină bine forma.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New