O rețetă salvatoare, care vă va asigura cu mezel pentru o lună întreagă!

O rețetă aromată și gustoasă, potrivită atât pentru pieptul de porc, cât și pentru slănina curată. Se păstrează în frigider și se servește pe pâine sau se adaugă în bucate. O adevărată savoare!

INGREDIENTE:

– 2 kg de piept de porc;

– 4 căței de usturoi;

– 4 frunze de dafin;

– 20 de boabe de piper negru;

– 1 litru de apă;

– 90 g de sare;

– 4 borcane de 0,5 litri.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați pieptul de porc în bucăți de dimensiuni medii, astfel încât să încapă în borcane.

2. Așezați carnea în borcane cât mai compact, adăugați în fiecare câte o frunză de dafin, precum și câte un cățel de usturoi și câteva boabe de piper negru.

3. Adăugați apa și sarea într-o cratiță, puneți-o pe foc și aduceți-o în punctul de fierbere, astfel încât să se topească toată sarea.

4. Turnați saramura în borcane. Introduceți coada unei linguri pe marginile borcanelor până la bază, deoarece este foarte important ca saramura să pătrundă printre fiecare bucată de slănină și să o acopere complet.

5. Adăugați capacele și amplasați borcanele într-o cratiță tapetată cu un ștergar de bucătărie la bază. Turnați apă, încât să ajungă până mai jos de capace și aduceți în punctul de fierbere.

6. De îndată ce apa dat în primul clocot, lăsați-o să fiarbă încă două ore. În mod ideal, cu capacul acoperit, la foc mediu.

7. Scoateți borcanele și închideți capacele etanș. Întoarceți-le cu susul în jos, înveliți-le cu un prosop și lăsați-le să se răcească complet la temperatura camerei, apoi transferați-le în frigider.

Când vă vine gustul, deschideți un borcan și savurați pe pâine această bunătate de slănină. De asemenea, o puteți adăuga în bucatele precum hrișca, cartofii scăzuți sau pastele.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New