O rețetă simplă, care vă va ajuta să alungați afidele din grădină!

Majoritatea oamenilor percep votca doar ca pe o băutură alcoolică. Dar ea ar trebui luată în considerație de grădinari, îndeosebi de cei care iubesc să cultive trandafirii.

În ciuda frumuseții nemaipomenite a acestor flori, ele pot fi foarte pretențioase. Dacă tufa a început să putrezească, nu vă grăbiți să vă luați rămas-bun de la ea, ci încercați să folosiți votca.

Dizolvați un pahar de votcă într-o găleată de apă și udați tufa cu soluția obținută. Ea va înflori mai bine decât înainte.

Pe lângă aceasta, din votcă puteți să obțineți o soluție minunată pentru combaterea afidelor.

Acești dăunători pot să transmită agenți patogeni periculoși și propriu-zis să distrugă plantele dumneavoastră. În magazinele agricole se găsesc o sumedenie de preparate pentru combaterea lor, dar mulți grădinari nu vor să folosească otrăvuri puternice în grădinile lor. Pe lângă aceasta, elementele toxice ale acestor soluții influențează negativ atât insectele dăunătoare, cât și pe cele folositoare.

Puteți să stropiți plantele cu votcă sau spirt. Prelucrarea lor se realizează în timpul serii. După apusul soarelui insectele sunt mai puțin active. Pe lângă aceasta, lumina solară puternică poate arde frunzele.

Stropirea se realizează în așa fel încât frunzele să fie prelucrate pe ambele părți. Aveți nevoie de 20 g de săpun de rufe la 1 litru de apă călduță. Săpunul dat prin răzătoare trebuie dizolvat în apă, după care se adaugă votca. Cantitatea ei depinde de ceea ce urmează să prelucrați:

-300 ml de votcă — pentru pomii și tufele fructifere;

-100 ml de votcă — pentru tufele decorative, legume și căpșuni.

Spor la grădinărit!

New