O rețetă simplă de pateuri pe tigaie – se mănâncă într-o clipă!

Aluatul acestor pateuri este unul simplu și se pregătește din ingrediente la îndemâna oricui. Umplutura este una deosebită, dulce și gustoasă. Este o opțiune ideală pentru o gustare la ceai.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 250 ml de chefir, iaurt natural de băut sau lapte acru;

– 50 ml de apă clocotită;

– 2+4 linguri de zahăr;

– jumătate de linguriță de sare;

– 7 g de drojdie uscată;

– 60 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 500-550 g de făină;

Pentru umplutură:

– 600 g de brânză de vaci;

– 1 ou;

– 100 g de stafide.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați chefirul de temperatura camerei, iaurtul sau laptele acru într-un bol. Procentajul de grăsime al acestora poate să fie oricare. Adăugați sarea, 2 linguri de zahăr, uleiul (rafinat, fără miros) și apa clocotită. Amestecați ingredientele cu o spatulă.

2. După ce ați amestecat compoziția aproximativ 1 minut iar sarea și zahărul s-au topit, adăugați făina în câteva etape și drojdia uscată și frământați aluatul. Acesta trebuie să fie moale, elastic, și să nu se lipească de mâini. Acoperiți bolul cu un capac și lăsați aluatul să se odihnească la cald timp de 40 minute.

3. Pregătiți umplutura: între timp, încorporați într-un bol brânza de vaci, oul, 4 linguri de zahăr și stafidele.

4. Presărați masa de lucru cu făină și mai frământați aluatul aproximativ 5 minute. Însă nu adăugați multă făină, deoarece aluatul trebuie să rămână moale și plăcut.

5. După aceasta, divizați aluatul în bucăți. Noi îl vom împărți în 9 bile, însă dacă dvs. doriți pateuri mai mici, îl puteți împărți în mai multe.

6. Formați bile și acoperiți-le cu o pungă de plastic.

7. Luați câte o bilă și întindeți-o cu sucitorul până când veți obține o foaie cu grosimea de aproximativ 3 mm. Acum adăugați umplutura și lipiți marginile. Formați astfel toate pateurile și aranjați-le cu „cusătura” în jos pe masa de lucru presărată cu făină.

8. Puneți o tigaie cu ulei să se încingă. Între timp, pregătiți un bol micuț cu ulei vegetal și înmuiați-vă mâinile în el. Aplatizați pateurile cu degetele până când vor deveni subțiri și adăugați-le în tigaie.

9. Prăjiți pateurile la foc moderat (ca să reușească să se prepare), pe ambele părți, până se vor rumeni.

10. Amplasați-le pe o farfurie și serviți-le cu plăcere!

Veți obține niște pateuri fine, savuroase și crocante!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New