O rețetă simplă, dintr-un set minim de ingrediente, care accentuează gustul peștelui!

V-ați plictisit de carne? Atunci gătiți pește. Somonul preparat după această rețetă este foarte moale, suculent, sățios și apetisant. Puteți să-l mâncați și după ce se răcește (dacă mai rămâne) — este la fel de gustos. Somonul se coace cu cartofi (puteți să luați mai mulți), sub folie de aluminiu. Cel mai important este să nu-l țineți prea mult la cuptor, ca să nu-l uscați. Folosind această rețetă, puteți să pregătiți orice tip de pește. Spor la gătit!

INGREDIENTE:

-1.3-1.5 kg de medalioane de somon;

-150 g de smântână fermentată 20%;

-150 g de maioneză;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-verdeață — după gust;

-200 g de cașcaval;

-3 cartofi cruzi.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați medalioanele de somon de solzi și îndepărtați-le aripioarele, dacă sunt prezente. Spălați-le și presărați-le cu sare pe ambele părți.

2.Amestecați smântâna fermentată și maioneza, adăugând verdeață mărunțită și piper negru măcinat după gust.

3.Ungeți medalioanele de pește cu sosul obținut. La sfârșit amestecați-le puțin cu mâinile. Acoperiți-le cu un capac și dați-le la frigider pentru minim 60 minute, ca să se marineze.

4.Tăiați cartofii sub formă de rondele subțiri.

5.Răspândiți cerculețele de cartofi pe fundul unei tăvi mari și adânci (noi am folosit 2 tăvi dreptunghiulare, cu dimensiunile de 20 x 33 cm și 17 x 23 cm). Presărați-le cu sare.

6.Așezați medalioanele de pește pe stratul de cartofi. Răspândiți sosul rămas în bol pe suprafața lor.

7.Acoperiți tava cu folie de aluminiu și introduceți-o în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Coaceți somonul și cartofii pe parcursul a aproximativ 30 minute.

8.Scoateți tava din cuptor și îndepărtați folia de aluminiu de pe suprafața ei. Presărați bucățelele de pește cu cașcavalul dat prin răzătoarea mare. 

9.Introduceți iarăși tava în cuptor și coaceți mâncărica timp de încă 5-7 minute, ca să se topească cașcavalul.

10.Serviți somonul și cartofii cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New