O salată foarte simplă și foarte gustoasă pentru iarnă sau varză murată conservată!

Această rețetă simplă de varză conservată pentru iarnă va deveni o adevărată salvare pentru orice gospodină. Iese gustoasă și crocantă și poate fi utilizată în diferite bucate.

INGREDIENTE:

– 6 kg de varză;

– 2 căței de usturoi;

– condimente;

– ardei iute;

Pentru marinadă:

– 4 l apă;

– 16 linguri (200 g) de zahăr;

– 4 linguri (100 g) de sare;

– 200 ml de oțet de 9%.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați varza cuburi de dimensiuni mari și transferați-o într-un vas încăpător. Nu uitați să eliminați cotoarele.

2. Turnați apa clocotită peste varză și acoperiți vasul cu un capac sau cu o cratiță mai mare și lăsați-o să se înmoaie timp de 15 minute.

3. Tăiați rondele ardeiul iute.

4. Pregătiți borcanele: așezați la baza acestora următoarele ingrediente: câte o crenguță de mărar, câteva boabe de Ienibahar, cuișoare (câte unul la un borcan de 1 l) și usturoi (cățeii sunt tăiați în 3 bucăți).

5. Peste 15 minute, scurgeți apa din varză și amplasați-o în borcane. Între straturile de varză adăugați câte o frunză de dafin și rondele de ardei iute, după gust.

6. Gătiți marinada: În apa clocotită adăugați sarea și zahărul și amestecați până la dizolvarea ambelor ingrediente. Apoi adăugați oțetul și lăsați marinada să dea în clocot.

7. Marinada clocotită o turnați peste varză până la vârf și înfiletați capacele.

8. Pregătiți cratița pentru sterilizarea borcanelor: amplasați la baza cratiței un ștergar de bucătărie, turnați apă și lăsați să dea în clocot. Adăugați borcanele și de îndată ce apa începe din nou să clocotească, lăsați-le să mai stea încă 15 minute. În cazul în care aveți borcane de 3 l, acestea trebuie să fie sterilizate timp de 25 minute.

9. Scoateți borcanele și verificați-le dacă s-au înfiletat suficient. Întoarceți-le și lăsați-le să se răcească complet apoi le puteți depozita.

Nu credem că va ajunge până în primăvară. Va fi mâncată foarte repede pentru că este super delicioasă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New