O seră excelentă, realizată din resturi de scânduri și tuburi de plastic!

O dată cu încheierea sezonului de grădinărit, adevărații gospodari nu doar că se bucură de roada obținută, ci își fac și planuri pentru anul viitor. Printre acestea, nu în ultimul rând, se numără și construirea răsadnițelor și a serelor.

Această idee de seră cu ușă, pe care mulți oameni o vor îndrăgi, este destul de interesantă și simplu de realizat. Cu siguranță, un astfel de pat va asigura căldura răsadurilor pe timp de noapte sau în timpul revenirii înghețurilor și va preveni supraîncălzirea în zilele calde și însorite de vară. De asemenea, este ideal pentru călirea plantelor.

Dacă dispuneți de materialele necesare, puteți să vă construiți și dvs. o astfel de seră. De asemenea, această structură se va potrivi de minune și pentru răsadurile existente.

Dimensiunile serei sunt de 3 metri lungime și 1 metru lățime.

Asamblați carcasa superioară din scânduri de 50×300 cm, și fixați-le pe laterale cu șuruburi lungi (de 100 mm). În cazul în care nu intenționați să mutați sera cu timpul, puteți introduce și fixa perimetrul carcasei cu mici bucăți de armături, care o vor ține nemișcată.

Deasupra carcasei montați un cadru de aceleași dimensiuni (din grinzi de 50×50 cm). Acesta va deveni baza pentru partea superioară care se va deschide cu balamale. Folosiți o nivelă cu bulă de aer atunci când asamblați cadrul și carcasa pentru a evita alinierea greșită.

Fixați partea superioară a cadrului cu suporturi unghiulare suplimentare. Introduceți șuruburi lungi de fixare în punctele de fixare a arcurilor, marcându-le în prealabil. Acestea urmează să țină arcele din tuburi de plastic, care reprezintă baza pentru cupolă.

Instalați câte trei conectori pe arcele exterioare și completați-le pe celelalte două cu suporturi, astfel încât țevile să se desfășoare de-a lungul arcurilor. În cest mod, veți putea evita complicațiile inutile în timpul acoperirii și alte operațiuni ulterioare. Pentru a preveni deplasarea elementelor de fixare de-a lungul timpului, fixați-le suplimentar cu șuruburi autoforante.

Folosind balamale pentru ușă, fixați partea superioară astfel încât să poată fi deschisă. Completați ușița cu un mâner.

Atașați niște lanțuri de fixare pe părțile laterale pentru a ține cupola în poziție. Lungimea acestora o calculați astfel încât când o veți deschide, să nu atingă solul. Acum, cadrul este complet.

Tot ce a rămas de făcut este să acoperiți sera. Pentru o acoperire de vară, se va potrivi un material care să asigure o protecție fiabilă a culturilor iubitoare de căldură și o protecție de roua rece. Iar pentru începutul primăverii și în timpul toamnei, o puteți acoperi cu peliculă. Întindeți materialul făcând mici ajustări, apoi fixați-l pe carcasă cu ajutorul unor bare suplimentare și a unor șuruburi.

Mai întâi, adunați excesul de material din partea de mijloc prin pliere și fixați suplimentar țesătura cu un capsator, și abia apoi fixați-o cu o bară.

Tăiați excesul de material de acoperire în jurul perimetrului.

Sera practică și comodă este gata de utilizare, acum depinde de dvs. ce veți decide să plantați în ea.

Spor la treabă!

New