Opt secrete tehnice ale mașinii de cusut, pe care mecanicii le-au ascuns de noi!

Există o sumedenie de subtilități și trucuri mici despre manipularea corectă a mașinii de cusut și reglarea ei de sine stătător, când acest lucru este necesar. Necazurile pot să apară în cel mai neașteptat moment: de exemplu, trebuie urgent să coaseți o haină, iar mașina de cusut nu mai funcționează corespunzător. Iată 8 secrete interesante despre mașina de cusut, pe care, de principiu, le cunosc doar mecanicii!

SECRETUL NR. 1: MATERIALUL TRECE GREU PRIN MAȘINA DE CUSUT? EXISTĂ O SOLUȚIE SIMPLĂ!

Dacă în timpul coaserii, materialul trece greu prin mașina de cusut, trebuie pur și simplu să reglați dinții transportori. Ei nu sunt suficient de proeminenți.

Desfaceți acest șurub cu ajutorul unei chei hexagonale.

Reglați excentricul și înfiletați bine șurubul.

SECRETUL NR. 2: PICIORUȘUL DE CUSUT NU ESTE MONTAT CORECT.

Și acesta se reglează ușor!

Astfel, desfaceți panoul lateral.

Pe tija suportului piciorușului este un singur șurub — deșurubați-l puțin, ca să-l slăbiți. După aceasta puteți să răsuciți piciorușul după cum vreți. Așezați-l corect și înfiletați bine șurubul.

SECRETUL NR. 3: MAȘINA DE CUSUT NU ÎNTINDE CORECT AȚA SUPERIOARĂ.

Și pentru rezolvarea acestei probleme trebuie să scoateți panoul lateral. Desfaceți două șuruburi:

După ce veți scoate mecanismul de tensionare (regulatorul) aței, slăbiți întinderea ei până la nivelul 0 și verificați dacă există impurități acolo.

Dacă ați curățat totul, iar tensionarea este tot necorespunzătoare, înseamnă că trebuie să măriți tensiunea pe arc. Apăsați pe placă, înșurubați și eliberați placa. Tensiunea pe arc va fi mărită.

SECRETUL 4: MAȘINA „TRESALTĂ” ÎN TIMPUL LUCRULUI

Această defecțiune se înlătură foarte ușor. Deseori producătorii montează piciorușe decorative pe partea posterioară a mașinii de cusut.

Iar sub ele se află șuruburile, cu ajutorul cărora poate fi reglată mașina de cusut. Pur și simplu înfiletați-le mai tare și montați piciorușele la locul lor. După aceasta mașina de cusut va sta drept și sigur!

SECRETUL NR. 5: COASEREA PE TRICOTAJ FĂRĂ ACE SPECIALE

Acul obișnuit lasă multe goluri pe țesăturile elastice. Ca să rezolvați această problemă, puteți să lăsați acul la 2 mm.

Cusătura realizată prin această metodă se deosebește semnificativ (în stânga — după reglare).

SECRETUL NR. 6: CE ESTE ORIFICIUL DE PE SUPORTUL PICIORUȘULUI?

Acest orificiu este necesar pentru montarea elementelor, care contribuie la reglarea pasului cusăturii și cusăturii propriu-zise.

SECRETUL NR. 7: CUM SE FOLOSEȘTE CORECT LIRA PENTRU INTRODUCEREA AȚEI PE ACUL MAȘINII DE CUSUT?

Ridicați acul până la maxim, după care introduceți cârligul lirei în ac dinspre stânga spre dreapta și gata! Ața este pusă pe ac.

SECRETUL NR. 8: ÎNTINDEREA SLABĂ A AȚEI PE BOBINĂ

Știați că, folosind mașina de cusut, puteți să coaseți și să rulați ața pe bobină în același timp? Dacă mașina dumneavoastră nu rulează compact ața pe bobină, trebuie să măriți tensionarea aței. Este necesară o reglare simplă! Mașina de cusut va începe îndată să o ruleze strâns și compact.

Spor la treabă!

New