Pâine coaptă în pungă de copt. Pentru ce?

Pâinea coaptă în pungă de copt are miez moale și pufos, iar coaja ei este rumenă și crocantă. Merită să încercați să o pregătiți!

INGREDIENTE:

-630-650 g de făină;

-400 ml de apă caldă;

-8 g de drojdie uscată sau 25 g de drojdie proaspătă;

-o linguriță de zahăr (7 g);

-1.5 lingurițe de sare (14 g);

-5 linguri de ulei.

Din aceste ingrediente veți obține 2 pâini cu greutatea a câte 450 g.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați apa caldă într-un bol adânc. Adăugați zahărul și drojdia. Amestecați.

2.Adăugați sarea și 3 linguri de ulei. Amestecați.

3.Dacă nu sunteți siguri de calitatea drojdiei, lăsați compoziția rezultată să se „odihnească” pe parcursul a 5-7 minute într-un loc cald. Ea trebuie să devină spumoasă.

4.Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați cu lingura sau spatula, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să-și mențină bine forma, dar să fie moale și ușor lipicios.

5.Încorporați treptat 2 linguri de ulei în aluat, frământându-l pe parcursul a încă 3-4 minute. 

6.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 30 minute.

7.Apoi frământați-l ușor, adunându-i marginile spre centru. Acoperiți-l cu folia alimentară și lăsați-l să dospească pe parcursul a încă 30 minute.

8.Transferați aluatul pe masa presărată cu făină și divizați-l în 2 bucăți egale, cu greutatea de 450 g.

9.Lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți aluatul cu mâinile sub formă de blat dreptunghiular, cu dimensiunile de 20 x 24 cm.

10.Rulați blatul sub formă de ruladă compactă, lipindu-i bine fiecare fald. La sfârșit lipiți-i bine „cusătura”.

11.Așezați franzela obținută cu „cusătura” în jos. Realizați câteva secțiuni oblice, superficiale, pe suprafața ei. Presărați-o cu puțină făină.

12.Puneți franzela într-o pungă de copt, legându-i capetele și pe o tavă. Lăsați-o să se „odihnească” pe parcursul a 25 minute într-un loc cald.

13.Introduceți tava în cuptorul rece, așezând-o pe raftul inferior celui mijlociu. Coaceți pâinea timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C‌.

14.Scoateți pâinea din cuptor și îndepărtați punga de copt de pe suprafața ei, tăind-o cu foarfecele de bucătărie. Lăsați-o să se răcească puțin.

15.Apoi puteți să o feliați și să o serviți! Coaja ei este crocantă doar în prima zi — ulterior aceasta se înmoaie.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New