Parcelele încălzite cu ajutorul sticlelor de plastic — o șansă reală de a obține recolte timpurii!

Parcelele încălzite reprezintă un ajutor excelent pentru proprietarii de pământ, care preferă să aibă propriile recolte timpurii. În mod obișnuit pregătirea lor constă în confecționarea cutiilor și umplerea lor cu substratul potrivit. Dar există încă o metodă de creare a unor asemenea parcele. Fiind compacte și confortabile, ele nu necesită mult substrat. De asemenea, absența scândurilor sau altor materiale potrivite de construcție, nu este o problemă. Însă veți avea nevoie de multe sticle de plastic.

De fapt, lucrul necesar pentru asamblarea construcției constă în unirea sticlelor între ele. Trebuie să le fixați pe ambele părți.

Unind sticlele sub formă de inel și fixând suplimentar forma respectivă, transferați carcasa parcelei la locul, pe care planificați să o amplasați. Umpleți toate sticlele cu apă. Astfel veți oferi rezistență construcției și veți pregăti acumulatorul de căldură.

Adăugați pământul în interiorul inelului rezultat. Pe măsura adăugării lui, bătătoriți-l puțin cu mâinile. Dacă doriți, puteți să alternați straturile de sol cu paie.

Apoi rămâne doar să plantați răsadurile și să le asigurați îngrijirile necesare. Parcela este ridicată puțin mai sus de nivelul solului, ceea ce contribuie la evitarea necazurilor legate de înghețuri. De asemenea, parcela va primi suplimentar căldură de la sticlele încălzite pe parcursul zilei.

Aceste parcele pot fi folosite câteva sezoane la rând. În același timp nu este obligatoriu să le amplasați în unul și același loc.

Spor la treabă!

New