Pastă de roșii, gătită fără fierbere îndelungă (pentru iarnă)!

Folosiți roșiile la maxim!

INGREDIENTE:

-roșii prunișoare (noi am folosit 8 kg de roșii).

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați roșiile și îndepărtați-le cotoarele.

2.Treceți-le prin storcătorul de fructe, separându-le astfel sucul.

3.În continuare puteți să procedați în două feluri: fie turnați sucul de roșii într-un vas transparent, fie într-un bol larg. Apoi puneți-l deoparte pentru minim 60 minute. 

În acest timp partea mai solidă a sucului se va separa de partea mai apoasă: dacă ați pus sucul într-un vas transparent, acest lucru se observă foarte ușor.

Folosind un polonic, transferați partea mai solidă a sucului într-o cratiță cu fundul gros.

Dacă ați turnat sucul într-un bol, separați partea solidă de cea lichidă în felul următor: realizați un orificiu în mijlocul părții solide a sucului cu o lingură, după care treceți o strecurătoare măruntă prin ea. Astfel „apa” de roșii va ajunge în strecurătoare și poate fi îndepărtată cu ajutorul unui polonic.

Nu aruncați „apa” de roșii. Puteți să o consumați imediat sau să o conservați, asezonând-o cu puțină sare.

4.Fierbeți partea mai solidă a sucului de roșii pe foc mic, pe parcursul a aproximativ 1.5 ore sau până când capătă consistența dorită. Transferați pasta de roșii în borcane sterilizate.

5.De asemenea, noi am folosit pulpa, coaja și semințele de roșii, pe care le-am separat de suc. Le-am transferat într-o cratiță cu fundul gros și le-am fiert pe foc mic, pe parcursul a 1.5 ore, până când s-a evaporat aproape tot lichidul din ele. Apoi le-am pasat cu blenderul și am dat pasta, pe care am obținut-o în clocot (dacă doriți, puteți să o treceți printr-o strecurătoare măruntă înainte de ultima fierbere). Am transferat-o în borcane sterilizate.

6.Ca să evitați apariția mucegaiului în borcane și să asigurați conservarea excelentă și îndelungată a pastei de roșii, încingeți puțin ulei rafinat de floarea-soarelui până la 170°C‌ și acoperiți suprafața pastei de roșii din fiecare borcan cu el. Apoi acoperiți borcanele cu capace sterilizate și închideți-le ermetic.

7.După cum spuneam, și „apa de roșii” poate fi conservată: fierbeți-o, turnați-o în borcane sau sticle sterilizate, cât este fierbinte și închideți-le îndată ermetic, folosind capace sterilizate. Uneori în ea mai rămână pulpă de roșii, care se depune ulterior pe fundul sticlelor sau borcanelor. Înainte de servire pur și simplu agitați conținutul acestora.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New