Pateuri din aluat foietaj de casă cu umplutură de cartofi (la cuptor)!

Acest aluat foietat cu drojdie se prepară foarte simplu – e nevoie doar să amestecați toate ingredientele, să frământați și să dați aluatul la congelator. Între timp, pregătiți umplutura, oricare o preferați mai mult, și bucurați-vă familia cu cele mai gustoase pateuri la cuptor!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-600 gr de făină;

-150 ml de lapte;

-150 ml de apă;

-5-7 gr de drojdie;

-sare;

-50 ml de ulei;

-150 gr de unt – pentru uns.

Pentru umplutură:

-800 gr de cartofi;

-3 linguri de ulei;

-1 lingură de pastă de tomate;

-1 ceapă;

-sare și piper negru;

-cimbru, mărar uscat sau alte condimente.

MOD DE PREPARARE:

1.Cerneți făina într-un vas, faceți o adâncitură și turnați amestecul de lapte și apă, uleiul, apoi adăugați drojdia și sare.

2.Amestecați, apoi continuați să frământați aluatul pe blatul de lucru, după care îl puneți într-o pungă de plastic și îl dați la congelator pentru 1 oră.

3.Pregătiți umplutura. Fierbeți cartofii, apoi pasați-i cu pasatorul, cât să obțineți un piure.

4.Tăiați ceapa bucăți foarte mici și prăjiți-o pe tigaia înfierbântată cu 3 linguri de ulei, până devine translucidă.

5.Adăugați pasta de tomate, condimentele preferate și piureul de cartofi. Condimentați umplutura cu sare, piper negru și boia, apoi amestecați bine.

6.Scoateți aluatul pe suprafața de lucru înfăinată, îl presărați cu făină și îl împărțiți în 3 bucăți. Le rotunjiți și le lăsați să se odihnească timp de 10 minute.

7.Întindeți o foaie subțire de aluat, cu grosimea de 2-3 mm, și o ungeți cu 1/3 din untul topit. Apoi o împăturiți pe lung, o ungeți din nou cu unt topit și o mai împăturiți o dată.

8.Puneți plicul într-o pungă de plastic și îl dați la frigider, până întindeți și pliați a doua foaie de aluat și la fel procedați și cu a treia foaie. Dacă aveți suficient timp, lăsați aluatul la frigider pentru 30 de minute.

9.Scoateți prima foaie de aluat, o înfăinați, întindenți un blat dreptunghiular, adăugați 1/3 din umplutură pe una din margini și rulați o ruladă.

10.Tăiați rulada pateuri porționate, le așezați pe tava unsă cu ulei, le ungeți cu ou bătut și, dacă doriți, le presărați cu semințe de susan.

11.Coaceți pateurile în cuptorul preîncălzit până la 180°С timp de aproximativ 25 de minute.

Vă dorim poftă bună alătuei de cei dragi!

New