Pește copt pe bază de ceapă și ardei gras!

O rețetă foarte reușită, pe care am învățat-o de la prietenii noștri coreeni!

INGREDIENTE:

-2 pești (crapi);

-2-3 căței de usturoi;

-o linguriță de sare;

-o lingură de condimente pentru pește;

-sucul stors dintr-o lămâie (sau după gust);

-4-5 cepe;

-un ardei gras mare;

-puțin ulei rafinat de floarea-soarelui.

Dacă vă place mâncarea picantă, puteți să adăugați puțin ardei iute.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați usturoiul trecut prin presa de usturoi, sarea, condimentele pentru pește, jumătate de ardei gras, dându-l prin răzătoarea mare și sucul de lămâie. Amestecați. Marinada este gata!

2.Tăiați cepele în semiluni sau jumătăți de semiluni, iar cealaltă jumătate de ardei — sub formă de fâșii lungi și subțiri. Răspândiți-le pe tava de copt: ele vor absorbi zeama eliberată de pește, ceea ce permite anume coacerea lui (nu înnăbușirea în suc propriu) și transformarea lor într-o garnitură delicioasă.

3.Curățați peștii de solzi și, dacă este cazul, de măruntaie. Spălați-i foarte bine.

4.Începând de la coadă și folosind un cuțit ascuțit, realizați secțiuni adânci (chiar până la coloana vertebrală) pe suprafața fiecărui pește, pe ambele părți. Ele trebuie să fie transversale și separate prin spații egale cu lățimea unui deget. 

5.Ungeți interiorul fiecărui pește cu o lingură de marinadă și umpleți-l cu fâșii de ceapă și ardei. Apoi ungeți-i suprafața cu marinadă, introducându-o cu lingura în fiecare secțiune. Nu uitați să realizați acest lucru pe ambele părți.

6.Așezați peștii pe baza de legume de pe tavă. Răspândiți marinada rămasă pe suprafața lor, după care stropiți-i cu puțin ulei rafinat de floarea-soarelui.

7.Acoperiți tava cu folie de aluminiu și introduceți-o în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Coaceți peștele și legumele pe parcursul a 40 minute. Apoi îndepărtați folia de pe tavă, stropiți peștele cu încă puțin ulei și continuați să-l coaceți până se rumenește.

8.Serviți peștele copt cu ceapă și ardei gras!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New