Piept de porc delicios în coji de ceapă! Slănina fiartă cu usturoi și boia de ardei.

Piept de porc moale, delicios, fin, și aromat, iese la gust ca și cea afumată, dar nu am afumat-o.

Ingrediente:

pentru pieptul de porc:

-1 kg piept de porc;

-20 g coji de ceapă;

-2 frunze de dafin;

-80 g de sare;

-1 linguriță de piper negru boabe;

-1 linguriță de semințe de coriandru;

-3 cuișoare;

-15 ienibahar;

pentru condimentare:

-usturoi;

-piper negru măcinat;

-boia de ardei dulce ;

-boia de ardei iute ;

Mod de preparare:

1.Pregătiți fiertura: în cratiță turnați apă și puneți cojile de ceapă în raport de 1 litru de apă la 15-20 g coji de ceapă. Dați la foc, după ce apa dă în clocot fierbeți 30 de minute. Apoi luați cratița de pe foc și așteptați câteva ore (puteți lăsa fiertura peste noapte). Strecurați fiertura prin sită și luați cantitatea necesară.


2.Pregătiți pieptul de porc: feliați carnea în bucăți cu grosimea de 5-6 cm, aranjați carnea în cratiță. Adăugați frunze de dafin, sare (în raport de 80 g de sare la 1 litru de fiertură), piper negru boabe, semințe de coriandru, cuișoare, ienibahar. Turnați fiertura în cratiță până când nu va acoperi carnea în întregime. Dați carnea la foc până ce apa dă în clocot, dați focul mai încet și fierbeți 20 minute (perioada de fierbere depinde de mărimea cărnii și vârsta ei).

3.Scoateți cratița de pe foc, o lăsați să se răcească și o dați la rece pe 10-15 ore.

4.Pieptul rece îl scoateți din cratiță și îl uscați pe un prosop de hârtie. La acest moment pieptul de porc poate fi deja consumat.

5.Condimentarea cărnii: mărunțiți usturoiul, adăugați piper negru măcinat și frecați suprafața feliilor uniform. Pentru cei care iubesc gustul picant, amestecați boia de ardei iute și boia de ardei dulce și frecați suprafața cărnii uniform. 

6.Dați pieptul de porc la frigider prealabil învelit cu o hârtie de copt la 1 săptămînă. Sau dați în congelator învelit cu o folie alimentară până la 3 luni.

Savurați cu plăcere!

New