Pișcoturi sau biscuiți ”Savoiardi” – ingredientul de bază al celebrului desert ”Tiramisu”!

Pișcoturi sau biscuiți ”Savoiardi”. Pișcoturile de casă se prepară foarte simplu. Deși sunt mai puțin aspectuoase decât cele din comerț, sunt la fel de fine și gustoase. Încercați rețeta și desertul dumneavoastră preferat va deveni și mai bun!

INGREDIENTE:

– 2 ouă;

-1 praf de sare;

-60 gr de zahăr;

-40 gr de făină;

-15 gr de amidon;

-zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1.Spargeți ouăle în vasul mixerului, adăugați sare și zahăr, apoi amestecați, cât să obțineți o spumă foarte pufoasă, ca pentru pandișpan clasic. Dacă mixerul dumneavoastră este manual și cu putere mică, vă recomandăm să separați albușurile de gălbenușuri și să le amestecați pe rând cu cantități egale de zahăr. Apoi combinați cu grijă cele două compoziții.

2.Amestecați făina și amidonul.

3.Cerneți porții mici de făină cu amidon direct în vasul cu compoziție de ouă și amestecați cu grijă, cu mișcări de jos în sus, folosind o spatulă. Aluatul trebuie să rămână aerat și pufos.

4.Transferați aluatul într-un poș cu dui rotund cu diametrul de aproximativ 1 cm.

5.Formați pișcoturi cu lungimea de 10-12 cm pe tava tapetată cu hârtie de copt sau covor alimentar. Din această cantitate de ingrediente obțineți 20-25 de biscuiți.

6.Presărați biscuiții cu zahăr pudră de 2 ori. Acești biscuiți trebuie copți imediat, deoarece aluatul de pandișpan este foarte delicat și se lasă repede.

7.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru aproximativ 15 minute. Biscuiții trebuie să se rumenească ușor și să se usuce complet.

Puteți lăsa pișcoturile peste noapte să se usuce la temperatura camerei, important este ca umiditatea din încăpere să nu fie ridicată. Biscuiții se păstrează într-un recipient închis ermetic timp de aproximativ 1 săptămână. Biscuiții trebuie să fie uscați atât la suprafață, cât și în interior. Folosiți pișcoturile pentru deliciosul desert ”Tiramisu”. Înmuiați-le în cafea scurt, timp de 1 secundă, pentru că sunt foarte fine și își pot pierde forma rapid.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New