Piure de mere, preparat fără fierbere!

Piureul dens de mere poate fi preparat fără fierbere. Cea mai simplă și rapidă metodă! Poate fi folosit pentru pregătirea bezelelor moi, fursecurilor, plăcintelor, pateurilor, chiflelor, torturilor — practic pentru orice!

INGREDIENTE:

-mere dulci-acrișoare.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine merele. Tăiați-le în jumătăți și îndepărtați-le cotoarele. 

Dacă planificați să treceți piureul printr-o sită măruntă, puteți să nu le înlăturați cotoarele, deoarece și semințele lor (nu numai coaja) conțin pectină.

2.Așezați jumătățile de mere pe tava tapetată cu hârtie de copt, punându-le cu secțiunea în jos.

3.Coaceți merele timp de 25-30 minute, până se vor înmuia, în cuptorul preîncălzit până la 200°C‌ (cu convecție, dacă cuptorul dumneavoastră este dotat cu această funcție).

Dacă le veți coace pe 2 tăvi, nu uitați să le schimbați cu locul după primele 10-15 minute de coacere, ca să se prepare uniform. 

Temperatura mare de coacere determină evaporarea unei cantități mai mari de lichid și astfel piureul de mere iese mai gros.

4.Lăsați merele în cuptorul întredeschis și oprit pentru 15-20 minute, ca să se evapore cât mai mult lichid din ele.

5.Apoi pasați-le cu tot cu coajă cu ajutorul blenderului.

6.Treceți piureul de mere printr-o sită măruntă, ca să îndepărtați particulele mici de coajă din el. Puteți să realizați acest pas cât piureul este fierbinte sau după ce se răcește, dar luați în considerație faptul că el se îngroașă încă mai mult după răcire.

7.Acoperiți piureul de mere cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața lui. Lăsați-l să se răcească până la temperatura camerei, după care dați-l la frigider pentru câteva ore. Doar priviți cât este de dens:

8.Piureul de mere poate fi păstrat la congelator: fie în pungi de plastic, fie în caserole. Când aveți nevoie de el, lăsați-l să se decongeleze în prealabil în frigider și utilizați-l.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New