Plăcinta pufoasă „Fiori de încântare”. Fiecare gospodină se va descurca cu prepararea ei!

O plăcintă delicioasă cu brânză dulce de vaci și stafide! Se prepară din aluat dospit, care este foarte simplu, dar întotdeauna reușit. Merită să încercați acest deliciu!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-150 ml de lapte;

-100 g de unt;

-3 ouă;

-4 linguri de zahăr;

-1/3 linguriță de sare;

-450-500 g de făină;

-8 g de drojdie uscată.

Pentru umplutură:

-250 g de brânză dulce de vaci;

-un gălbenuș de ou;

-2 linguri de zahăr;

-un plic de zahăr vanilat;

-50 g de stafide.

Altele: un ou — pentru ungerea preparatului înainte de coacere.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: amestecați zahărul, sarea, laptele cald și untul topit și ușor răcit într-un bol adânc.

2.Adăugați ouăle. Amestecați cu telul până la omogenizare.

3.Amestecați făina cernută cu drojdia uscată. Adăugați-le treptat în compoziția lichidă. Inițial amestecați cu lingura, iar apoi transferați aluatul pe masă și frământați-l cu mâinile până va deveni omogen și nelipicios. În același timp el trebuie să fie moale și elastic.

S-ar putea să aveți nevoie de puțin mai multă făină: cantitatea necesară poate varia, în funcție de dimensiunea ouălor și calitatea făinii.

4.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 60 minute într-un loc cald.

5.Peste 60 minute frământați puțin aluatul, după care lăsați-l să dospească pe parcursul a încă 40-50 minute. Noi l-am lăsat să crească în cuptorul preîncălzit până la 40°C.

6.Pregătiți umplutura: amestecați brânza dulce de vaci cu zahărul tos, zahărul vanilat și gălbenușul de ou. Apoi, dacă doriți, pasați-o cu ajutorul blenderului, ca să devină mai omogenă.

7.Spălați și uscați stafidele cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

8.Asamblați plăcinta: transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru și frământați-l puțin. Apoi divizați-l în 22 bucățele cu greutatea de 50 g. Modelați-le sub formă de biluțe și acoperiți-le cu folie alimentară, ca să nu li se usuce suprafața.

9.Întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță rotundă și groasă. Puneți o linguriță de umplutură în mijlocul ei, după care lipiți-i puțin marginile în 2 puncte diametral opuse.

10.Procedați similar cu toate biluțele de aluat.

11.Așezați „bărcuțele” obținute într-o tavă rotundă, cu diametrul de 26 cm, tapetându-i în prealabil fundul cu hârtie de copt și ungându-i toată suprafața cu unt.

12.Presărați stafidele pregătite pe suprafața „bărcuțelor”. Dacă doriți, puteți să le încorporați în prealabil în brânză.

13.Acoperiți plăcinta cu folie alimentară și lăsați-o să se „odihnească” pe parcursul a 15 minute.

14.Apoi ungeți-i doar porțiunile de aluat cu ou bătut.

15.Coaceți plăcinta timp de 30-35 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră.

16.Scoateți plăcinta din cuptor și din tavă. Lăsați-o să se răcească.

17.Porționați-o și serviți-o cu lapte, ceai sau cafea. Este moale, fină și foarte gustoasă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New