Platouri frumoase cu mezeluri pentru masa de sărbătoare!

Modul, în care va arăta platoul cu mezeluri pentru masa de sărbătoare, depinde de forma și dimensiunea platoului propriu-zis. Iată câteva variante:

Cea mai simplă variantă — în straturi: aranjați un tip de preparat din carne pe fundul platoului. Apoi așezați un strat din alt preparat pe primul și continuați în mod similar cu celelalte. Fiecare strat nou trebuie să aibă neapărat diametrul mai mic decât precedentul.

O variantă mai interesantă: folosiți tot aranjarea în straturi, dar rulați feliile de mezeluri sub formă de rulouri.

Iar dacă dimensiunile platoului permit, puteți să puneți o farfurioară cu scobitori, măsline sau sos în mijlocul lui.

Dacă aveți 6, 8 sau 10 tipuri de carne, încercați să le aranjați pe platou în sectoare mici, triunghiulare, precum feliile unei pizza rotunde.

Puteți să așezați mezelurile în rânduri. Rulourile sau feliuțele se pun cu grijă în rânduri ușor oblice. Începeți de la o margine a platoului și avansați treptat spre marginea opusă.

Dacă aveți un platou oval, puteți să modelați două cercuri mici în apropiere de capetele lui și să puneți alte tipuri de mezeluri între ele — sub forma literei „S” sau ca în imaginea de mai sus.

Alternați preparate de diferite culori, combinându-le cu verdeață și feliuțe de cașcaval. Astfel compoziția va deveni mai voluminoasă, mai vie și foarte apetisantă.

„FLORILE” DIN SALAM

Pozele de mai jos descriu detaliat modul lor de preparare. Mai întâi tăiați salamul sau șunca în feliuțe subțiri. Apoi tăiați feliile rotunde în jumătăți.

Începeți modelarea propriu-zisă a „florii”: 

Altă variantă de „floare” — nu din jumătăți, ci din felii întregi. Îndoiți puțin o margine și rulați treptat felia:

„Florile” modelate din diferite tipuri de preparate sau alternarea lor arată minunat! Apropo, „florile” din mezeluri pot fi decorate cu frunzulițe de verdeață. De asemenea, puteți să puneți fâșii subțiri de castravete sau ardei gras, măsline sau cozi de ceapă verde în mijlocul lor.

ALTE MODELE

„Fluturașul”:

„Aricelul”:

Alți „fluturași”:

Sărbători fericite!

New