Prăjitură cu vișine – cea mai simplă prăjitură cu fructe!

Prăjitură cu vișine. Rețeta celei mai simple prăjituri cu cele mai multe vișine. O combinație nemaipomenită de umplutură de vișine și aluat dulce sfărâmicios. Prăjitura va avea un gust echilibrat de fructe cu o prospețime acrișoară. Se prepară atât de rapid, încât procesul vă va aduce doar plăcere. Dacă doriți, înlocuiți vișinele cu alte fructe.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

300 gr de făină;

-200 gr de unt;

-100 gr de zahăr;

-1 linguriță de zahăr vanilat.

Pentru umplutură:

550 gr de vișine fără sâmburi (proaspete sau congelate);

-70 gr de zahăr;

-25 gr de amidon;

-2½ lingură de nuci măcinate;

-zahăr pudră – pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul. Amestecați, în vasul în care veți frământa aluatul, făina cernută, zahărul și zahărul vanilat. Puteți adăuga și un praf de sare fină.

2.Adăugați untul rece tăiat bucăți medii și amestecați cu degetele, cât să obțineți un aluat firimituri. Nu amestecați mult timp, important este să nu rămână bucăți mari de unt. Firimiturile trebuie să fie umede și omogene.

3.Transferați în forma (22 cm) tapetată cu hârtie de copt puțin mai mult de jumătate din cantitatea de aluat și nivelați stratul, presând ușor. Modelați borduri de 1-1,5 cm. Bordurile trebuie presate mai tare. Aceasta va fi baza prăjiturii.

4.Introduceți forma în cuptorul preîncălzit până la 190°C pentru 15-18 minute sau până se rumenesc ușor bordurile. Lăsați baza să se răcorească.

5.Pregătiți umplutura. Transferați vișinele scurse de suc într-un vas. Vișinele congelate trebuie decongelate preventiv și la fel scurse de suc. Adăugați zahăr și amidon, apoi amestecați foarte bine.

6.Presărați baza prăjiturii cu nuci măcinate, noi am folosit amestec de migdale și nuci, dar nu contează, deoarece funcția lor este de a îmbiba umiditatea în exces, iar aluatul să rămână crocant și sfărâmicios. Dacă nu aveți nuci, folosiți pesmet sau firimituri de pâine.

7.Adăugați vișinele și le repartizați uniform pe toată suprafața.

8.Acoperiți umplutura cu firimiturile rămase.

9.Coaceți prăjitura timp de 50-60 de minute la temperatura de 180°C. Ultimile 10 minute puneți forma pe nivelul superior pentru ca prăjitura să se rumenească.

Lăsați prăjitura să se răcească în formă, iar înainte de servire presărați-o cu zahăr pudră și ornați-o cu vișine proaspete. Pentru ca atunci când tăiați prăjitura să obțineți felii frumoase, ștergeți cuțitul de fiecare dată.

Deși se prepară simplu de tot, prăjitura este foarte aspectuoasă, apetisantă și cu gust perfect de aluat dulce și umplutură acrișoară.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New