Prăjitura „Felie de lapte” — desertul adorat atât de copii, cât și de adulți!

Prăjitura „Felie de lapte” seamănă destul de mult cu batoanele din comerț, care poartă aceeași denumire. Au un gust deosebit! Haideți să le pregătim!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-4 ouă (la temperatura camerei);

-80 g de zahăr;

-vanilie — după gust;

-20 ml de lapte;

-100 ml de ulei;

-4 linguri de făină;

-2 linguri de pudră de cacao;

-2 linguri de miere (cu gust neutru);

-o linguriță de praf de copt.

Pentru cremă:

-50 g de zahăr;

-100 ml de lapte;

-200 ml de lapte condensat;

-2 linguri de miere (cu gust neutru);

-vanilie — după gust;

-200 ml de smântână pentru frișcă 20%;

-25 g de gelatină;

-30 ml de apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Dizolvați gelatina în apa rece. Lăsați-o să se hidrateze.

2.Pregătiți aluatul: separați albușurile de gălbenușuri. Bateți gălbenușurile până se vor albi. Adăugați tot zahărul și vanilia. Continuați mixarea până când compoziția se va albi mai mult și va deveni mai voluminoasă.

3.Adăugați mierea, laptele și uleiul. Mixați compoziția pe parcursul a 2 minute. Apoi transferați-o într-un bol potrivit.

4.Adăugați făina cernută împreună cu pudra de cacao și praful de copt. Amestecați până la omogenizare, folosind telul sau spatula. Dacă veți folosi mixerul, aluatul nu va fi la fel de pufos.

5.Bateți albușurile până se vor transforma într-o spumă pufoasă și persistentă. Încorporați-o cu grijă în aluat.

6.Transferați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, răspândindu-l uniform. Noi am folosit o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 32 x 24 cm.

7.Coaceți blatul timp de 12-13 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

8.Între timp pregătiți crema: transferați gelatina hidratată în lapte. Puneți-l pe foc și încălziți-l până când gelatina se va dizolva complet, fără să-l clocotiți. Apoi treceți-l printr-o strecurătoare măruntă, ca să vă asigurați că nu au rămas granule nedizolvate de gelatină.

9.Adăugați laptele condensat și mierea. Amestecați.

10.Bateți smântâna pentru frișcă până va deveni pufoasă. Apoi adăugați zahărul (puteți să-l înlocuiți cu zahăr pudră) și mixați-o încă puțin.

11.Adăugați compoziția de lapte în bolul cu smântâna bătută. Amestecați totul cu telul sau mixerul pornit la viteză mică.

12.Scoateți blatul din cuptor. Lăsați-l să se răcească timp de câteva minute în tavă, după care separați-l de pereții ei cu ajutorul unui cuțit subțire. Răsturnați tava pe un tocător și îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața blatului.

13.Luați o tavă dreptunghiulară, ale cărei dimensiuni trebuie să corespundă cu jumătate din blat. Tapetați-o cu hârtie de copt și transferați crema în ea (cel mai bine ar fi să pregătiți tava în prealabil, deoarece crema se încheagă foarte repede). Dați-o la frigider pentru 30 minute.

14.Tăiați blatul răcit în jumătate. Pentru ca prăjitura să fie mai aspectuoasă, puteți să măsurați dimensiunile stratului de cremă și să tăiați blatul în 2 bucăți egale cu acesta.

15.Scoateți stratul de cremă din tavă (cu tot cu hârtia de copt) și așezați un blat pe suprafața lui. Apoi răsturnați-l pe un tocător, astfel încât stratul de cremă să fie poziționat superior.

16.Îndepărtați cu grijă hârtia de copt de pe stratul de cremă și acoperiți-l cu celălalt blat.

17.Dați prăjitura la frigider pentru 2 ore. Apoi porționați-o și serviți-o.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New