Prăjitură italiană cu smântână!

Fiecare gospodină trebuie să cunoască câteva rețete simple de deserturi. De aceea, astăzi vă mai oferim una și anume rețeta unei prăjituri ușoare, fine, preparate din ingrediente disponibile. Gustul ei îi cucerește pe toți, fără excepție!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-3 gălbenușuri de ouă;

-50 g de zahăr;

-un praf de sare;

-125 g de unt;

-8 g de zahăr vanilat;

-o linguriță rasă de praf de copt;

-200 g de făină.

Pentru umplutură:

-600 g de smântână fermentată 15-20%;

-3 albușuri de ouă;

-125 g de zahăr;

-un praf de sare;

-2 linguri de amidon de porumb;

-8 g de zahăr vanilat.

Noi am copt prăjitura într-o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 18.5 x 27.5 cm. Puteți să folosiți o tavă rotundă, cu diametrul de 24 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: bateți untul moale, zahărul tos, zahărul vanilat și un praf de sare cu mixerul, pe parcursul a 1-2 minute, până se vor combina bine.

2.Adăugați treptat (câte unul) gălbenușurile, mixând de fiecare dată până la omogenizare.

3.Adăugați 2/3 din făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecați cu spatula.

4.Transferați aluatul pe masa presărată cu restul făinii. Frământați-l cu mâinile până va deveni omogen și nelipicios. Consistența lui trebuie să semene cu cea a plastilinei.

5.Divizați aluatul în 3 părți inegale: ¼, ¼ și 2/4. Acoperiți bucățile mici de aluat cu folie alimentară, ca să nu li se usuce suprafața, după care dați una dintre ele la frigider.

6.Așezați tava sau forma, în care veți coace prăjitura, pe o bucată de hârtie de copt. Tăiați colțurile hârtiei cu foarfecele, sub un unghi de 45°, până la colțurile tăvii sau formei.

7.Presărați hârtia de copt cu puțină făină și întindeți bucata mai mare de aluat pe ea, oferindu-i forma de blat dreptunghiular, cu grosimea de aproximativ 2 mm. Dimensiunile blatului trebuie să fie egale cu cele ale tăvii sau formei.

8.Transferați blatul cu tot cu hârtia de copt în tava sau forma aleasă.

9.Rupeți bucățele din bucata mai mică de aluat și lipiți-le de blat și pereții tăvii, modelând o ramă cu înălțimea de 3 cm.

10.Înțepați frecvent blatul cu furculița, ca să nu se umfle în timpul coacerii.

11.Pregătiți umplutura: bateți albușurile și un praf de sare cu mixerul până vor deveni spumoase. Apoi adăugați treptat zahărul tos cu zahărul vanilat în ele și continuați să le bateți până la dizolvarea completă a acestora și apariția vârfurilor persistente.

12.Adăugați amidonul de porumb. Mixați până la omogenizare.

13.Adăugați treptat (în 2-3 etape) smântâna fermentată în bezea. Amestecați cu spatula, realizând mișcări circulare, rapide, orientate de jos în sus.

14.Transferați umplutura obținută pe blat. Răspândiți-o uniform.

15.Scoateți a doua bucată mică de aluat din frigider și dați-o repede prin răzătoarea mare. Răspândiți-o pe suprafața umpluturii.

16.Coaceți prăjitura timp de 45-50 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Verificați dacă este gata, apăsând cu degetul în mijlocul ei: ea trebuie să fie moale, dar să-și mențină bine forma.

17.Lăsați prăjitura să se răcească în cuptorul cu ușa întredeschisă. Când acesta se va răci complet, iar prăjitura va fi caldă, scoateți-o din cuptor, transferați-o pe grătar și așteptați până se va răci complet.

18.Tăiați prăjitura în bucăți.

19.Serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New